Patlıcanlı Paşa Kebabı

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
Patlıcanlı Paşa Kebabı
Malzemeler

350 gr Az Yağlı kıyma
1 Dilim Ekmek İçi
3 Adet Patlıcan
Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sos İçin:
½ Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayın. Kıymayı rendelenmiş soğanı ufalanmış ekmek içini ince kıyılmış maydanozu tuz karabiber ve kimyonu bir kaba alın. Özleşene kadar iyice yoğurun. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri bir kenarda bekletin. Patlıcanları 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletin. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp kurulayın. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartın. Alta patlıcan dilimi üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizin. Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alın. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirin. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edin. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alın. Fırın tepsisine dizdiğiniz patlıcanların üzerine bu sosu dökün. 15 dakika fırında pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapın.

Afiyet Olsun! :)
 
Geri
Üst