Özdeyişler , Vecizeler

PİŞMANLIK Keşke sözcüğü yerine bir dahaki sefere demeyi dene.

Kıyamet günü) İnsanların hepsi Allah’ın huzuruna çıkacaklar. Ve zayıflar büyüklük taslayanlara şöyle diyecekler: “Bizler, sizlere uymuştuk. Şimdi siz, Allah’ın azabından en ufak bir şeyi bizden savabilir misiniz?” Onlar da diyecekler ki: “Allah bizi hidayete erdirseydi, biz de size doğru yol gösterirdik. Artık şimdi bizler sızlansak da sabretsek de birdir. Çünkü kaçacak yerimiz yoktur.”

İş bitince şeytan onlara şöyle diyecek: “Şüphesiz ki Allah size gerçek olanı vaad etti, ben de size vaad ettim, ama sonra caydım! Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ancak ben sizi (küfür ve isyana) çağırdım, siz de geldiniz. O halde beni kınamayın, kendi kendinizi kınayın! Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Ben, önceden beni Allah’a ortak koşmanızı da kabul etmemiştim.” Doğrusu zalimler için acı bir azab vardır! İBRAHİM SURESİ (E.HAMDİ)

PES ETMEK Eğer güneşi kaçırdım diye gözyaşı dökersen yıldızları da kaçırırsın…

RABITA Rabıta, Allah’ın yeryüzündeki şahidine bakarak Allah’ı tanımaktır. İşte tefekkürün özü de budur. SEMERK-EYLÜL 2002-S:25

RABITA Aşığın feyzi rabıtası kadardır. SEMERK-EKİM 2002

RUH Ruhunu kaybeden dünyayı kazansa ne çıkar. VICTOR HUGO

SABIR Başa gelen sıkıntılara isyan edilirse şerre dönüşür; fakat sabredilirse sonuçta kulun yüzünü güldürecek bir nimet olur. (Aile Saadeti – S:238 – S. M. Saki EROL)

SABIR Ve her şeye karşın devam et yola, karşısına çıkan ilk durakta inen yolcu yolun devamında ne olduğunu asla göremez. GERÇEK HAYAT–3 MAYIS-S:9

SABIR Sabrettikten sonra nefsini zaferle müjdele*. HZ.ALİ

SABIR-İŞ Allah sabredenleri sever.

Allah işini güzel yapanları sever. AL-İ İMRAN—145-148

SABIR-KANAAT Sabır ve kanaat olmadığı sürece yoksulluk bir kalp uğraşısıdır*. SEMERK-EYLÜL 2002-S:5

SADAKA Sadaka vermekle malınız azalmaz*. HADİS – SEMERK-AĞUS 2002-S:12

SAHİP ÇIKMAK-SAYGINLIK Sen kimliğine, tarihine ,diline,kültürüne sahip çıkarsan,kızmazlar aksine salgınlığın artar. HEDEF TÜRKİYE-O.SİNANOĞLU-S:42

SANAT Sanat, ufacık şeylerin başladığı yerde başlar*.

SAHİP OLMAK İnsanlar sahip olduklarını küçümser, sahip olamadıklarını önemser.

SAHİP OLAMAMAK İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır. B.RUSSEL

SAVAŞ Gerçek savaş uzun sürede başarılı olan savaşlar,kültür savaşları ,dil savaşları ve bilimsel savaşlardır. BYE BYE TÜRKÇE-O.SİNANOĞLU-S:304

SAVAŞ Savaş önlem almak ve çıkış yolu bulmak demektir. YÜKSELİŞ-A.L.KAZANCI-S:224

SAYGI Mümine saygı Allah katında Kabe’ye saygıdan daha üstündür*. SEMERK-EKİM 2002-S:26

SAYGI Çocuklar kendilerini sevenlere değil, kendilerine saygı duyanlara saygı duyarlar*. ÖĞRETMENİM LÜTFEN BU KİTABI OKUR MUSUN-HASAN YILMAZ-S:58

Geri