3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

(Patlıcan sayısını istediğiniz kadar arttırabilirsiniz biz eşim ve ben olmak üzere 2 kişiyiz ve ben patlıcan yemediğimden sadece eşime kadar yapıyorum.)
- 3 küçük patlıcan
- 200 gr. kıyma
- 3-4 sivri biber
- 2 orta boy domates
- 1 orta boy kuru soğan
- Birkaç dal maydanoz
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sıvı yağ

Önce karnıyarığın iç harcını hazırlayalım.
Soğanları ince ince doğrayalım sıvıyağda kavurmaya başlayalım.
Üzerine ince ince doğranmış sivribiberi ekleyelim.
Biberler yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyelim.
Kıyma kavrulunca küp küp doğranmış domatesi, salçayı, tuzu ve baharatları ekleyelim. (Kimyon çok az eklenecek).
En son maydanozu ekleyip harcımızın altını kapatalım.
Patlıcanların saplarını kesip uzunlamasına ikiye bölüp sıvıyağda yumuşayana kadar kızartalım.
Kızaran patlıcanları kağıt havlunun üzerine çıkaralım.
Yağları süzüldükten sonra patlıcanları borcama dizip içlerini kaşık yardımı ile ezik çukurlaştıralım.
Harcımızı patlıcanlara dağıtıp üzerine biber ve domates dilimleri dizelim.
Borcama yarım çay bardağı kadar su koyalım.
170 derece ısınmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun…