Nefes Darlığını Tedavi Eden Şifalı Bitkiler

2
EXE RANK

FİREMAN ;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
2,559
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
FİREMAN ;
Nedenleri: Kanda oksijen azalması ya da artık maddelerin çoğalmasına yol açan herhangi bir durum nefes darlığına neden olur
nokta.gif


Bu gibi durumlar
virgul.gif
kan hava arası oksijen karbondioksit alışverişi yapabilen akciğer dokusunun azalması
virgul.gif
yeterli kan dolaşımını engelleyen kalp hastalıkları
virgul.gif
kanın oksijen taşıma kapasitesini azaltan kan hastalıkları
virgul.gif
nefes darlığına yol açan durumlardır
nokta.gif


Kişinin astım nöbetlerine alerjik nedenler sebep oluyorsa bu ortamın tamamen izole edilmesi gerekmektedir
nokta.gif
Aşırı tedirginliklerden
virgul.gif
üzüntü verebilecek duygusal sorunlardan
virgul.gif
elden geldiğince uzak durulmalıdır
nokta.gif
Şişmanlık
virgul.gif
sigara içmek ve oksijen ortamı sağlıksız yerlerde bulunmamak gerekir
nokta.gif


Öneriler: Bol miktarda havuç rendelenerek veya mikser yardımıyla sıkılarak elde edilen bir bardak suyuna yarım bardak kaynatılmış süt ilave edilerek içilir
nokta.gif
Bu terkib günde üç kez taze hazırlanarak kullanılır
nokta.gif
İsteğe göre sütün yerine bir tatlı kaşığı süzme bal kullanılabilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason
virgul.gif
havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan hardal tohumu
virgul.gif
kimyon
virgul.gif
kişniş ve kerâviye
virgul.gif
250 gram çemen
virgul.gif
yarım kilo kuru incir katılıp karıştırarak kaynatılır
nokta.gif
Kahvaltıdan önce bu karışımdan bir çorba kaşığa bir tatlı kaşığı sirke ilavesiyle kullanılır
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış tıbbi karakafes otu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek eşit aralıklarla günde üç çay bardağı içilir
nokta.gif


* Bir bardak soğuk suyun içine iki tatlı kaşığı limon suyu katılıp bir tatlı kaşığı nöbet şekeri ile birlikte iyice kaynatılıp ince kıyılmış bir çay kaşığı sinirli ot katılarak demlenmesinin ardından ve her defasında taze yapılmak suretiyle günde üç kez kullanılır
nokta.gif


* Eşit oranda (ağırlık olarak) ebegümeci çiçeği
virgul.gif
lavanta çiçeği
virgul.gif
devetabanı yaprağı ve civan perçemi dövülmek suretiyle toz haline getirilip
virgul.gif
iyice harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez sabah ve akşamlan yatarken birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* 1
virgul.gif
5 litre suyun içine
virgul.gif
iri bir baş soyulmuş sarımsak
virgul.gif
birer çorba kaşığı lavanta ve gelincik çiçeği
virgul.gif
yer sarmaşığı
virgul.gif
kekik
virgul.gif
birer tutam maydanoz
virgul.gif
nane ve dereotu ilave edilip kaynatıldıktan sonra süzülerek sabahlan aç karnına bir çay fincanı içilir
nokta.gif


* İki su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış melek otunun kök saplarından konup bir saat bekletildikten sonra kaynatılıp
virgul.gif
süzülmesinin ardından gün içinde aralıklarla içilir
nokta.gif


* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş yarımşar çay bardağı ısırgan tohumu
virgul.gif
keten tohumu ve bir çay bardağı anason tohumu
virgul.gif
şalgam tohumu ile bir çay bardağı toz karanfil iyice karıştırıldıktan sonra bu karışımı macun haline getirecek kadar
virgul.gif
süzme bal katılıp temiz bir kavonoza boca ettikten sonra
virgul.gif
sabah kahvaltılarından yarım saat önce bir tatlı kaşığı yenir
nokta.gif


* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yarım kahve fincanı kırkdamar otu tohumu ile bu tozu macun haline getirecek kadar süzme bal ile karıştırılıp iki gün içinde eşit aralıklarla tüketilir
nokta.gif


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabahlan aç karnına bir çay fincanı içilir
nokta.gif
Ayrıca gün içinde aralıklarla taze nane çiğnenebilir
nokta.gif


* Bir miktar taze ayı sarımsağı ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek
virgul.gif
ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir
nokta.gif
Gerektiğinde bir kahve fincanı suyun içine günde üç kez 10-12 damla damlatılarak kullanılır
nokta.gif


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı hardal tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabahlan aç karnına bir çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı ince kıyılmış rezene
virgul.gif
kişniş
virgul.gif
günlük
virgul.gif
kâkula ve sinameki katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek
virgul.gif
arzuya göre şekerle birlikte sabahları aç karnına bir çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış izlanda yosunu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek eşit aralıklarla günde üç çay bardağı içilir
nokta.gif


* Yanm litre inek sütünün içine 10 adet soyulmuş sarımsak katılıp kaynatıldıktan sonra sıcak halde içine bir çorba kaşığı tuzsuz tereyağı ve süzme bal ilave edilip macun kıvamına gelene ve içindeki sarımsaklar ezilene kadar karıştırılır
nokta.gif
Hergün aç kamına iki tatlı kaşığı yenir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış mersin ağacı meyvesi katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek eşit aralıklarla günde üç çay bardağı içilir
nokta.gif


* Birbuçuk litre suyun içine yarım kahve fincanı ayva çekirdeği
virgul.gif
ince kıyılmış birer avuç hatmi çiçeği ve ciğer otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir çorba kaşığı üzerlik tohumu havanda dövülerek toz haline getirildikten sonra bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek macun kıvamını alana kadar karıştırılır ve günde aralıklarla üç tatlı kaşığı yenilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı adaçayı
nokta.gif
iki çorba kaşığı sığır kuyruğu ve bir çorba kaşığı anason katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek günde üç öğün aç karnına birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine 100 gram ada soğanı ve 100 gram kekik tohumu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek günde bir çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış at kestanesi katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir
nokta.gif


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı tere tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez
virgul.gif
sabahları ve akşamları yatarken
virgul.gif
bir silme yemek kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Küçük bir baş soğan ince kıyıldıktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı bal ilave edilip 12 saat bekletilir ve günde üç kez birer çay kaşığı kullanılır
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış hünnap katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek eşit aralıklarla günde üç çay bardağı içilir
nokta.gif


* Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı kantoron katılıp kısa bir süre demlenmesinin ardından sabahları aç karnına içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kıyılmış meyan kökü katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek günde üç öğün tok karnına birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Genişçe bir havanın içine birer adet meyan ve gülhatmi kökü
virgul.gif
yarımşar kahve fincanı ada çayı
virgul.gif
anason ve ince kıyılmış çam yaprağı katılıp iyice dövülüp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan kuru baldıran otu yaprağı az miktarda su ile birlikte bir toplu iğne başı kadar günde üç kez
virgul.gif
sabahları
virgul.gif
öğleden sonra ve akşam yatarken alınır
nokta.gif
Bitki zehirli olmasından ötürü doktor kontrolü ve tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır
nokta.gif


* Genişçe bir tencerenin içine yeteri miktarda su doldurulduktan sonra bol miktarda manisa lalesi atılarak kaynaması beklenir
nokta.gif
Kaynamasının ardından kısa bir süre sonra ocağı kısık ateşe getirerek başta bir havlu olmak üzere tencereden çıkan buhar teneffüs edilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı sedef çiçeği ve bir tutam dereotu katılıp kaynatıldıktan sonra günde üç Öğün bir çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ve kurutulmuş elma kabuğu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer su bardağı içilir
nokta.gif


* Bir pipoyu dolduracak kadar kurutulmuş ve tütün gibi kıyılmış boru çiçeği içilir
nokta.gif


* Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere yanm tatlı kaşığı ufalanmış boru çiçeği kızgın kor üzerine azar azar dökülerek yapılan tütsü koklanır
nokta.gif


* Bir pipoyu dolduracak kadar kurutulmuş ve tütün gibi kıyılmış karabaş otu içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış deve tabanı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı içilir
nokta.gif


* Bir miktar taze çörek otu ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek
virgul.gif
ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir
nokta.gif
Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan birer çorba kaşığı ardıç tohumu ve nöbet şekeri ile yukarıda tarifi verilen iki çorba kaşığı çörek otu yağı ile karıştınlıp günde bir tatlı kaşığı alınır
nokta.gif


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı fesleğen katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez
virgul.gif
sabahları ve akşamlan yatarken
virgul.gif
bir silme yemek kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Dövülerek toz haline getirilmiş birer tatlı kaşığı kabak ve kavun çekirdeğinin içi
virgul.gif
badem içi
virgul.gif
ayva çekirdeği
virgul.gif
kitre
virgul.gif
menekşe çiçeği
virgul.gif
ve arap z***ı
virgul.gif
nişasta unu
virgul.gif
miyan balı ve bu karışımı macun haline getirecek kadar süzme bal iyice karıştırılıp her sabah birer tatlı kaşığı kullanılır
nokta.gif


* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ökse otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra
virgul.gif
süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından
virgul.gif
günde iki kez
virgul.gif
sabah ve akşam olmak üzere içilir
nokta.gif


* İki avuç dolusu ince kıyılmış taze öksürük otu su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakılır
nokta.gif
Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca
virgul.gif
başa bir havlu alarak
virgul.gif
süzgecin üzerine doğru eğilip bitkiden gelen buhar teneffüs edilir
nokta.gif


* Bir miktar taze öksürük otu yıkanıp temizlendikten sonra nemli bir halde mikserden geçirildikten sonra bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp bir bardak sütün içine bir tatlı kaşığı katarak içilir
nokta.gif


* Bir litre suyun içine bir çay kaşığı akasya çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir
nokta.gif


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kokulu sarı çiçek katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez
virgul.gif
sabahları ve akşamları yatarken
virgul.gif
bir silme yemek kaşığı süzme bal ilavesiyle birer çay fincanı içilir
nokta.gif


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kur tpençesi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabah kahvaltılanndan yarım saat Önce küçük yudumlar halinde içilir
nokta.gif
Karaciğer sirozunun vermiş olduğu nefes darlığına oldukça faydalıdır
nokta.gif
 
Geri
Üst