-AUXERRE. `
Kullanıcı











15
EXE RANK
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33


Malzemeler
2 su bardağı balık suyu
1 yumurta
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 çorba kaşığı soya yağı
1 yaprak Çin lahanası
2-3 shitake mantarı
Yarım havuç
Yarım pırasa
3-4 ıspanak yaprağı
Yapılışı
* Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
* Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
Afiyet olsun.
