2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
PAPATYA ÇAYI
Öncelikle bu rahatsızlığa papatya çok iyi geliyor
Şimdi papatyaları
her yerde bulabileceğimiz bir mevsimdeyiz
Onların bir güzel çayını
yaparak içebiliriz
Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkarır
Sindirim
sistemini düzenler
Mideye çok iyi gelir
Hatta toplanıp kaynatılarak
suyu ile saçlar taranırsa saçları sarartır
Ateşi düşürür
Bademcik ve boğaz ağrılarının iltihabını temizler
Mikropları öldürür
Sinirleri yatıştırır
TARÇIN bu bitkimizde mise ağrısına iyi gelmekte
hazımsızlığı
iştahsızlığı
ve karın ağrılarını önlemektedir
PORTAKAL
Portakal kabuklarıyla yapılan şurup mideye iyi gelir
Ama mide rahatsızlığı olan kişiler portakal yememelidir
PIRASA
Öksürüğü keser
Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir
VİŞNE SUYU
Mide ve karaciğerin düzgün çalışmasını sağlar
ELMA SUYU
Öncelikle baş ağrısına çok iyi gelir
Bağırsaktaki parazitlerin dökülmesini
sağlar
Mide rahatsızlıklarının (gastrit ve ülserin )panzehiridir
MAYDANOZ
Mide rahatsızlığına birebirdir
Sapı ile kendini bir arada tüketmek gerekir
Mide veya karın ağrısı karnın üst kısmında
bazen de sırt bölgesinde hissedilir
Bu ağrılar bir takım hastalıkların belirtisidir
Örneğin; gastrit
kolit
sinirsel hazımsızlıklar
müzmin safra kesesi iltihabı
safra taşı
mide ülseri
veya mide kanserinde yukarıda tarif edilen şekilde ağrılar görülür
Kısa süreli mide veya karın ağrılarında tedavi amacıyla aşağıdaki reçeteler kullanılır
1-2 günde geçmeyen ağrılarda doktora başvurmak gerekir
Tedavi için gerekli malzeme : Kuru soğansuyu
Hazırlanışı : 1 fincan suya
5 damla kuru soğan suyu konur
İyice karıştırıldıktan sonra içilir
Aynı işlem günde üç kere tekrarlanır
Mide veya sindirim sisteminde görülen rahatsızlıkların çoğu
sinirlerin devamlı olarak gergin olmasından veya karaciğer hastalıklarından kaynaklanır
Çünkü sinir sisteminin bozulması
vücuttaki bütün salgı bezlerini
bu arada mide ve karaciğer salgı bezlerini de etkiler
Ayrıca
karaciğere dokunacak şeylerin devamlı olarak kullanılması da
sindirim sisteminde rahatsızlıkların doğmasına uygun zemini hazırlar
Mide veya sindirim sisteminde meydana gelen rahatsızlıklar şöyle tespit edilir:
- Mide yanması
mide zafiyeti : Yemeğe başladıktan kısa bir süre sonra başlayıp
devam eden ağrılar
- Mide iltihabı
onikiparmak ülseri : Yemek yedikten kısa bir süre sonra başlayan ağrılar
- Mide ülseri : Yemek tedikten 2-3 saat sonra başlayan ağrılar
Hepsinde de uyulması gereken kurallar kısaca şu şekide sıralanabilir
- Yemeğe çiğ salata veya taze meyve ile başlamak sindirim sistemi için çok faydalıdır
- Lokmalar iyice çiğnenmeli ve yavaş yenmelidir
- Sofradan
tam manasıyla doymadan kalkmalıdır
- Yemekte ve yemekten sonra fazla miktarda su içmemelidir
- Çok sıcak veya çok soğuk şeyler yenmemelidir
- Yemekleri her gün belirli saatlerde yemelidir
- Yemekten sonra 1 saat kadar istirahat etmelidir
Acı marulun kökünde ve gövdesinde bulunan süt
mide rahatsızlıklarına ve hazımsızlığı iyi gelir
Kurutulmuş acı marul yaprakları ve kökü safra kesesinin faaliyetini hızlandırır
hazmı kolaylaştırılır
Acı marulda idrar söktürme özelliği olduğu gibi
mide nezlesine de iyi gelir
Ayrıca kanamalarda da iyi bir dindiricidir
Adaçayı yapraklarından elde edilen toz mide suyunu tanzim eder
iştahsızlığı önler
Anason tohumlarının yenmesi mide ekşimesini önler
Anason tohumlarından elde edilen anason yağı mide rahatsızlıklarına iyi gelir
Andız otu kökünden yapılan çay
mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir
mideyi kuvvetlendirir
balgam söktürür
Üzüm şırasının içinde bir ay bekletilen andız otu
mide rahatsızlıklarına iyi gelir
Armut hazmı kolaylaştırır ama kendisinin hazmı kolay değildir
Midesi sorunlu olanlar elma gibi ısırarak yemek yerine suyunu tercih etmelidir
Armuttan en iyi şekilde yararlanmak isteyenler
yemeklerden önce yemelidir
Aşk otu (kurutulmuş) otu toz haline getirilir
1 çay kaşığı 1 bardak sirkeye konularak içilir
Mide ve bağırsak gazlarını giderir
Biber
mide salgısını çoğaltır
Ayva da mideyi kuvvetlendirir
Cevizin taze dallarının kabukları
meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılırsa mideyi kuvvetlendirir
Domates mide rahatsızlıklarına iyi gelir
Ebegümeci mide şikayetlerini düzeltir
Havuç
lahana
limon
üzüm
elma
ananas mide asitlenmesi ve ülsere iyi gelir
Hurmadan (taze) yapılan şurup
karın ağrılarına ve mide kramplarına iyi gelir
Ihlamur çayı balla karıştırılıp içildiğinde mide ülserine karşı etkili olur
Isırgan otu özü metobolizma rahatsızlıklarının yanı sıra mide hastalıklarına iyi gelir
Yaprakları ile gövdesinden hazırlanan salatayla kür yapılırsa vücuda son derece yararlı olur
Karanfil ağacından elde edilen yağ mideyi kuvvetlendirir
Kiraz kanı temizler
mideyi kuvvetlendirir
Sindirim sisteminde meydana gelen ağrıları dindirir
Kanamaları giderir
Kimyon ve kişniş mide ve bağırsak gazlarını yok eder
Lahana çiğ olarak mide ülserine iyi gelir
Mandalina
spazma iyi gelir
Melek otu mideye canlılık kazandırır
Melek otu mide zayıflığına iyi gelir
Mide ifrazatını arttırır
Meşe ağacı kabuklarından yapılan çay
mide ve bağırsak kanamalarını iyileştirir
Meyan kökü şurubu mide ve bağırsak gazlarına çok iyi gelir
Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerine karşı etkilidir
Nane çayı içildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
Mide ve bağırsak gazlarını yok eder
Soğan ve üzüm üril asiti yok eder
Tarhunotu
limon
elma
domates mide ekşimelerine iyi gelir
Yaban mersini meyveleri mide nezlesine çok iyidir
Mide gazını yok eder
Öncelikle bu rahatsızlığa papatya çok iyi geliyor

her yerde bulabileceğimiz bir mevsimdeyiz


yaparak içebiliriz


sistemini düzenler



suyu ile saçlar taranırsa saçları sarartır








TARÇIN bu bitkimizde mise ağrısına iyi gelmekte


ve karın ağrılarını önlemektedir

PORTAKAL
Portakal kabuklarıyla yapılan şurup mideye iyi gelir


Ama mide rahatsızlığı olan kişiler portakal yememelidir

PIRASA
Öksürüğü keser


VİŞNE SUYU
Mide ve karaciğerin düzgün çalışmasını sağlar


ELMA SUYU
Öncelikle baş ağrısına çok iyi gelir

sağlar


MAYDANOZ
Mide rahatsızlığına birebirdir














Tedavi için gerekli malzeme : Kuru soğansuyu

Hazırlanışı : 1 fincan suya




Mide veya sindirim sisteminde görülen rahatsızlıkların çoğu








Mide veya sindirim sisteminde meydana gelen rahatsızlıklar şöyle tespit edilir:
- Mide yanması



- Mide iltihabı


- Mide ülseri : Yemek tedikten 2-3 saat sonra başlayan ağrılar

Hepsinde de uyulması gereken kurallar kısaca şu şekide sıralanabilir

- Yemeğe çiğ salata veya taze meyve ile başlamak sindirim sistemi için çok faydalıdır

- Lokmalar iyice çiğnenmeli ve yavaş yenmelidir

- Sofradan


- Yemekte ve yemekten sonra fazla miktarda su içmemelidir

- Çok sıcak veya çok soğuk şeyler yenmemelidir

- Yemekleri her gün belirli saatlerde yemelidir

- Yemekten sonra 1 saat kadar istirahat etmelidir

Acı marulun kökünde ve gövdesinde bulunan süt







Adaçayı yapraklarından elde edilen toz mide suyunu tanzim eder


Anason tohumlarının yenmesi mide ekşimesini önler


Andız otu kökünden yapılan çay






Armut hazmı kolaylaştırır ama kendisinin hazmı kolay değildir




Aşk otu (kurutulmuş) otu toz haline getirilir



Biber


Ayva da mideyi kuvvetlendirir

Cevizin taze dallarının kabukları


Domates mide rahatsızlıklarına iyi gelir

Ebegümeci mide şikayetlerini düzeltir

Havuç






Hurmadan (taze) yapılan şurup


Ihlamur çayı balla karıştırılıp içildiğinde mide ülserine karşı etkili olur

Isırgan otu özü metobolizma rahatsızlıklarının yanı sıra mide hastalıklarına iyi gelir


Karanfil ağacından elde edilen yağ mideyi kuvvetlendirir

Kiraz kanı temizler




Kimyon ve kişniş mide ve bağırsak gazlarını yok eder

Lahana çiğ olarak mide ülserine iyi gelir

Mandalina


Melek otu mideye canlılık kazandırır



Meşe ağacı kabuklarından yapılan çay


Meyan kökü şurubu mide ve bağırsak gazlarına çok iyi gelir


Nane çayı içildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir


Soğan ve üzüm üril asiti yok eder

Tarhunotu




Yaban mersini meyveleri mide nezlesine çok iyidir

