9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.netbilgini.net

USB kullanımının yaygınlaştığı günümüzde bu kullanımla beraber artan virüs sorunu, Microsoft'un geliştirdiği bir yama sayesinde çözüme kavuşuyor.
USB kullanımının sürekli artması ve bununla beraber gelen kötü yazılımların belleklere kolayca bulaşması bilgisayarların korkulu rüyası haline geldi. USB belleklerin otomatik çalıştırma seçeneği sayesinde bellek içerisinde gizli biçimde bulunan zararlı yazılımlar, antivirüs programına takılmadan otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Microsoft, bunun önüne geçmek amacıyla yeni bir yama yanınladı. 8 Şubat'ta yayınlanan KB971029 kodlu yamayla birlikte USB'de ki virüs sorununa tam bir çözüm getirmiş oldu.

Peki bu yama ne işe yarayacak? Bu yama, Windows 7 ve Server R2 işletim sistemlerinin haricindeki tüm işletim sistemlerinde çalışıyor. Yamayı yüklediğiniz taktirde USB takıldığında otomatik çalıştır menüsü görünmeyecek ve bu sayede bellek içerisindeki gizli zararlı yazılımlar otomatik olarak başlatılmayacak. Yüksek korunumlu USB'lerin etkilenmeyeceği bu yamayı Download Details - Microsoft Download Center - Update for Windows Vista (KB971029) indirebilirsiniz.
NOT: Bu yama Windows 7 işletim sistemine uygun değildir.