Meksika usulü fasulye salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın. Süzdükten sonra ayrı tencerelerde üzerlerini suyla doldurun.Kaynatın; kaynar kaynamaz ateşi kısıp 45 dakika ya da fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler

1 su bardağı barbunya
1 su bardağı iri taneli kuru fasulye
1 orta boy kırmızı soğan
1 orta boy kırmızı dolmalık biber
270 gr mısır konservesi, süzülmüş
3 yemek kaşığı taze kişnişotu, kıyılmış
1 diş sarımsak, dövülmüş
½ tatlı kaşığı kimyon, öğütülmüş
½ tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
¼ su bardağı zeytinyağı
tuz ve karabiber


Tarifi

1. Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın. Süzdükten sonra ayrı tencerelerde üzerlerini suyla doldurun.Kaynatın; kaynar kaynamaz ateşi kısıp 45 dakika ya da fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp duruladıktan sonra soğumaya bırakın.
2. Soğanı ve kırmızı biberi doğrayın.Bir kaba koyun ve fasulyeler, mısır ve kişnişotunu ekleyin. İyice karıştırın.
3. Sarımsak, kimyon, hardal ve sirkeyi bir kapta zeytinyağını azar azar ekleyerek çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fasulye karışımının üzerine döküp yavaşça karıştırın.
NOT: Bu salata bir gün önceden hazırlanabilir. Bu sayede pikniğe ***ürmek ve barbekü için eşsiz bir yemektir.
 
Geri
Üst