Mantar Mantısı Tarifi

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
`korkunc` `FENA`
Gerekli Malzemeler:
300 gram iri kültür mantarı
100-150 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber

Üzeri için,
3-4 çorba süzme yoğurt
Sarımsak
Tuz
Tereyağ, pul biber, kuru nane

Yapılışı:
Mantarlarınızın saplarını ayırın,yıkayarak birkaç damla limonsuyu eklediğiniz suya ıslatın.Soğanı ince yemeklik doğrayın,sarımsağı ince kıyın,2 çorba kaşığı sıvıyağ ile malzemeyi yanmaz tavanızda kavurun, kıymayı ekleyin. Kıymanızın rengi dönünce, rendelediğiniz domatesi ekleyin.Salçanızı ekleyin,tuz ve karabiber ile tatlandırın.Suyunu çekinceye kadar kavurun.
Mantarlarınızın içini, çay kaşığı yardımı ile siyah kısımlarını alacak şekilde temizleyin.Tatlı kaşığı ile kıymalı içinizi mantarlarınıza bastırarak doldurun.
Fırın kabınıza mantarları dizin,200-225 derecelik fırında 50 dk kadar pişirin.
Servis için, mantarlarınıza porsiyonluk veya tamamına sarımsaklı yoğurdunuzu ekleyin,tereyağla hafif yaktığınız tatlı pul biberi, nane ile ekleyerek servise sunun.
 
Geri
Üst