Limonlu ve Haşhaşlı Kurabiye.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
30,484
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Method
Malzemeler:

2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 tatlı kaşığı haşhaş
3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 yumurta
1.5 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
6 Kişilik
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kapta un kabartma tozu rendelenmiş limon kabuğu ve haşhaşı karıştırın. Bir diğer kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin.
Yumurta sarıları yumurta ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. Bu karışımı unlu karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde yerleşirin ve 25 dakika pişirin. Soğuyunca spatula yardımıyla servis tabağına alıp servis yapın.
 
Geri
Üst