17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Light Pizzanın porsiyon ölçüsü: [/FONT][FONT="]Tarifin tamamı[/FONT]
[FONT="]1Porsiyon light pizzanın kalorisi: [/FONT][FONT="]432 kalori[/FONT]
[FONT="]1Porsiyon light pizzanın değişim karşılığı: [/FONT][FONT="]2 dilim ekmek+ 2 yağ+1/2 süt+2 et+1 sebze[/FONT]
[FONT="]Light pizza[/FONT]
[FONT="]Hamuru için:[/FONT]
[FONT="]1/2 su bardağı (50 gr) tam buğday unu [/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı kuru ekmek mayası[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]1 çay bardağı yağsız süt[/FONT]
[FONT="]½ tatlı kaşığı tuz[/FONT]
[FONT="]Üst malzemeleri[/FONT]
[FONT="]4 çorba kaşığı (50 gr) light kaşar rendesi[/FONT]
[FONT="]1 orta boy domates[/FONT]
[FONT="]1 adet çarliston biber[/FONT]
[FONT="]3-4 adet mantar[/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
[FONT="]Ilık süt, tuz ve kuru mayayı karıştırın. Unu bir kaba alın, ortasını açarak maya süt karışımını ilave edin. Hamuru yoğurun, gerekirse bir miktar ılık su ilave edebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu esnada üzerini nemli bir tülbentle örtebilirsiniz. Mayalanmış hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın. Domatesi rendeleyin, içine dilerseniz 1 tatlı kaşığı salça da ekleyebilirsiniz. Domates rendesini hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın, kaşar rendesini de serptikten sonra mantar ve biber dilimlerini yerleştirin. Fırında 1700 C’ de 30-35 dakika pişirin.[/FONT]
[FONT="]1Porsiyon light pizzanın kalorisi: [/FONT][FONT="]432 kalori[/FONT]
[FONT="]1Porsiyon light pizzanın değişim karşılığı: [/FONT][FONT="]2 dilim ekmek+ 2 yağ+1/2 süt+2 et+1 sebze[/FONT]
[FONT="]Light pizza[/FONT]
[FONT="]Hamuru için:[/FONT]
[FONT="]1/2 su bardağı (50 gr) tam buğday unu [/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı kuru ekmek mayası[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]1 çay bardağı yağsız süt[/FONT]
[FONT="]½ tatlı kaşığı tuz[/FONT]
[FONT="]Üst malzemeleri[/FONT]
[FONT="]4 çorba kaşığı (50 gr) light kaşar rendesi[/FONT]
[FONT="]1 orta boy domates[/FONT]
[FONT="]1 adet çarliston biber[/FONT]
[FONT="]3-4 adet mantar[/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
[FONT="]Ilık süt, tuz ve kuru mayayı karıştırın. Unu bir kaba alın, ortasını açarak maya süt karışımını ilave edin. Hamuru yoğurun, gerekirse bir miktar ılık su ilave edebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu esnada üzerini nemli bir tülbentle örtebilirsiniz. Mayalanmış hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın. Domatesi rendeleyin, içine dilerseniz 1 tatlı kaşığı salça da ekleyebilirsiniz. Domates rendesini hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın, kaşar rendesini de serptikten sonra mantar ve biber dilimlerini yerleştirin. Fırında 1700 C’ de 30-35 dakika pişirin.[/FONT]