Light Patlıcan Kebap

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler ( 4 kişilik)
4 küçük boy patlıcan
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
240 gr. Yağsız dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun. Köfteyi 4 eşit parçaya bölün. Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz.
Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin. Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin. Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin.
Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin. Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst