3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2421]
Lahananızı bir tencere alarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız lahanayı sıcak sudan çıkarmayın.
Süslemek için, küçük bir tavaya aldığınız sıvı yağa rendelenmiş havucu ekleyerek kavurun, soğuması için kenara alın.
Sos için, zeytin yağını derinliği az olan yanmaz tavanıza alın, ezilmiş sarımsakları hafif kokusu çıkıncaya kadar kavurun, unu ekleyerek 1-2 çevirin. Ocaktan aldığınız tavaya krema ve hardalı ekleyin, pütürsüz oluncaya kadar karıştırın. Limon ve tuzunu ayarlayın. Sosunuza 1-2 çorba kaşığı sıcak su ekleyerek, akışkan hale getirin.
Ilıyan lahananızı kesme tahtanıza alın, 1cm kalınlığında dilimleyin.Servis tabağına aldığınız lahanayı sos ile kaplayın, soğumuş havuçla süsleyin.
Afiyet olsun.
[attachment=o2422][attachment=o2423][attachment=o2424]

- Yarım lahana(göbek kısmı)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 100 ml krema
- 2 tatlı kaşığı hardal (Türk sofra hardalı, bekri tipi)
- Yarım limon suyu (arzuya göre arttırabilirsiniz)
- 1-2 çorba kaşığı sıcak su
- Tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy havuç

Lahananızı bir tencere alarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız lahanayı sıcak sudan çıkarmayın.
Süslemek için, küçük bir tavaya aldığınız sıvı yağa rendelenmiş havucu ekleyerek kavurun, soğuması için kenara alın.
Sos için, zeytin yağını derinliği az olan yanmaz tavanıza alın, ezilmiş sarımsakları hafif kokusu çıkıncaya kadar kavurun, unu ekleyerek 1-2 çevirin. Ocaktan aldığınız tavaya krema ve hardalı ekleyin, pütürsüz oluncaya kadar karıştırın. Limon ve tuzunu ayarlayın. Sosunuza 1-2 çorba kaşığı sıcak su ekleyerek, akışkan hale getirin.
Ilıyan lahananızı kesme tahtanıza alın, 1cm kalınlığında dilimleyin.Servis tabağına aldığınız lahanayı sos ile kaplayın, soğumuş havuçla süsleyin.
Afiyet olsun.
[attachment=o2422][attachment=o2423][attachment=o2424]