Lahana Salatası(hardal Soslu)

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2421]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • Yarım lahana(göbek kısmı)
Sos için,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 100 ml krema
  • 2 tatlı kaşığı hardal (Türk sofra hardalı, bekri tipi)
  • Yarım limon suyu (arzuya göre arttırabilirsiniz)
  • 1-2 çorba kaşığı sıcak su
  • Tuz
Süslemek için,
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy havuç
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Lahananızı bir tencere alarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız lahanayı sıcak sudan çıkarmayın.
Süslemek için, küçük bir tavaya aldığınız sıvı yağa rendelenmiş havucu ekleyerek kavurun, soğuması için kenara alın.
Sos için, zeytin yağını derinliği az olan yanmaz tavanıza alın, ezilmiş sarımsakları hafif kokusu çıkıncaya kadar kavurun, unu ekleyerek 1-2 çevirin. Ocaktan aldığınız tavaya krema ve hardalı ekleyin, pütürsüz oluncaya kadar karıştırın. Limon ve tuzunu ayarlayın. Sosunuza 1-2 çorba kaşığı sıcak su ekleyerek, akışkan hale getirin.
Ilıyan lahananızı kesme tahtanıza alın, 1cm kalınlığında dilimleyin.Servis tabağına aldığınız lahanayı sos ile kaplayın, soğumuş havuçla süsleyin.
Afiyet olsun.
[attachment=o2422][attachment=o2423][attachment=o2424]
 
Geri
Üst