17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tarhana
- 2 çorba kaşığı kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterli miktarda tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 kase yoğurt
Süre:40 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarh****** içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Köfteler piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
- 2 çorba kaşığı tarhana
- 2 çorba kaşığı kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterli miktarda tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 kase yoğurt
Süre:40 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarh****** içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Köfteler piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.