15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
250 Gr yağsız kıyma
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
2 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
250 Gr yağsız kıyma
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı

- 4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
- Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
- Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
- Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
- Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
- 1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.