Közlenmiş Karnıyarık

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
250 Gr yağsız kıyma
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
71.jpg

  • 4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
  • Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
  • Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
  • Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
  • 1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst