Kopmalık Fıkralar 2 :)

20
EXE RANK

OttoMaNs* ;яeiz

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.netbilgini.com
OttoMaNs* ;яeiz
Tarihte ilk kez Erzurum'a ayna gitmiş.
Adamın biri aynayı görüp eline almış.
Daha önce hiç kendini görmediği için ölen kardeşine benzetmiş karşısındakini.
Adam:- 'Ey gidi gardaşımm.. Seni bi daha görmek nasipte varmış'!
Aynayı eve ***ürüp sarılıp uyumuş kardeşine.
Karısı bakmış adam bi şeye sarılıp uyuyor.
Aynaya bakmış bir kadın! 'Allah belaağı vireee, bu garı da kim?
Bi boka da benzese' diyerek feryat figan evden çıkmış, muhtara gitmiş.
Kadın:- Mığdar, benim herif beni bu çirkin garıyla aldatii.'
Muhtar aynaya bakmış. Sonra düşünceli düşünceli:
- 'Yav bu garıdan çok gavata benziir'! :))

Bir işyerine bilgisayar ve stok programı satılır.
Teknik servis elemanı bilgisayarı işyerine kurduktan sonra stok progr*****n kullanımı ile ilgili bilgi verir ve ayrılır.
Aradan bir iki saat geçer, işyerinden
telefon:

-"Kardeşim sizin anlattığınız gibi yapirem fakat program düzgün çalışmiir." Teknik servis elemanı sorar:
-"Nasıl yapıyorsunuz?"

-"Senin anlattığın gibi."

-"Hata ne?"

-"Yazdığım bilgiler kaydetmeme rağmen saklanmir."

-"İşlem basamaklarını tek tek anlatın."

-"Tamam" diyor ve başlıyor anlatmaya...

"Programı açirem. Malın adı bölümüne adını, adedi bölümüne adedini, birim fiyatını vb. yazirem.
Hepsini yazdıktan sonra senin anlattığın gibi kayıt bölümüne basirem.
Ekrana bir yazı geliyir: Kaydetmek ister misiniz? E/H yazısı çıkir.

Ben de diyirem Hee..."

Spiker Mesut Mertcan radyoevinde Erzurum'un kurtuluşu ile ilgili bir ihtiyar gazi ile söyleşi yapmaktadır. Bant kaydına alınan bu proğram 12 martta yayınlanacaktır.
- "dede anlat bakalım Erzurum'u düşmandan nasıl kurtardınız?" dede anlatır,
- " milli birlik ve imanımızın gücü ile toplanıp gavurun *mına goyduk"
Spiker kaydı durdurur ve dedeyi ikaz eder, bu proğramı tüm Türkiye'nin seyredeceğini kelimelerin küfürsüz olmasını ister.
Dede celallanarak
- "ne baba yalan söyleyek günaha mı girek" der.

Bir gün erzurumlu bir adam ölür ve mezara gider.
Adamın karşısına iki tane melek gelir ve ortaya bir terazi gelir.
Günahlar sol sevaplar sağ kefeye gelir.Sonuçta günahlarla sevaplar eşit gelir.Artık cennetemi cehennememi gitme kararı erzurumluya kalmış..
Melekler sormuş nereye gitmek istersin.Adam neresi daha sıcak die sormuş.Melekler şaşkınlıkla cehennem demiş.Adam cehenneme gitmiş...
Melekler adamın çığlıklarını duyamamış.çünkü cehenneme giden
herkes bağırırmış...
Haftalar geçmiş erzurumlu dan ses yok...
En sonunda melekler dayanamayıp cehennemin kapısını açmış ve içeri bakmış.Cehennmein aralarından gelen bir ses şöledir ''Kapıyı kapatın ceyran yapıo'' ...!!

Aytekin akkaya erzurumun meşhur artistlerinden dir annesine para yollamış gel erzurumda bir kaç gün kal diye.
Annesi hiç uçağa binmemiş.
Hostes herkese sormuş ne içersiniz diye. Herkes viski,cola derken Aytekin akkayanın annesi demişki kızım bene bir açığ çay getir. Herkesin isteği yerine gelmişl ama açığ çay gelmemiş.
Uçak istanbula gelene kadar hostese demiş kızım bene bir açığ çay.
En sonunda hostesi yanına çağırmış demişki
- Kızım sen aytekini tanırmisan
Hostes yoo demiş tanımıyorum niye sordun nine.
-Heç kızım bütün *rospular aytekini tanırda sen nasılki tanımırsan.

Adamın biri Erzurum`dan köye giderken bir şişe rakı alır köye gider. Köyde yaşlı anası sorar ola oğul bu nedir?
-Ana bu romatizma ilacıdı, sakın elleme der.
Aradan bir zaman geçer anasının ayakları ağrımaya başlar aklına gelir oğlunun şehirden getirdiği ilaca bakar ve alır rakıyı bir yudum iki yudum derken bayağı içer.Tandır başına gider eleği alır başlar un elemeye o sırada oğlu gelir bakarki anası unu yerlere rastgele elemektedir.
-Ana neydirsen unu dışarıya elirsen önündeki tekneye elesene..
-Ola oğul anan için her taraf tekne.

Erzurum'da ermenilerin olduğu dönemde, kurban bayramı. Erzurumlular kurban kesiyorlar, bunu gören ermeninin biri arkadaşına;

- Ben de kurban kesmek istiyorum, der.

- Olur mu saçmalama. Sen müslüman değilsin, kurbanı niye keseceksin ki? diye karşı çıkar arkadaşı.

Tabi ermeni kararlı, gidip bir inek satın alır ve eline bıçağı alıp ineğin başına gelir. Elindeki bıçakla ineği ve kendini kan revan içinde bırakır ama bir türlü ineğin canı çıkmaz. Bunun üzerine ermeninin arkadaşı yanına gelip;

- Ya bu kadar işkence çekeceğine git şu karşıdaki müslüman kahvesine bir tanesinden rica et gelip kessin, der.

Ermeni elinde bıçak üstü başı kan içinde kahveye girer.

- Bir müslüman arıyorum, der.

Kahve halkından biri korkudan "Ca..ca..camiye gittiler, burada müslüman yok" der.

Adam camiye gelir ve içeri girip, " Müslümanlar buradaymış, öyle mi?" der. Cemaatte çıt yok. Sonunda dayanamayıp arkası dönük olan hocayı gösterirler. Ermeni hocanın karşısına dikilir; "Burada tek müslüman sensin heralde". Hoca kanlı bıçağa bakar ve "Çim? Ben?... Bene müslüman diyenin celmişini ceşmişini...."

Erzurumlu bir gün çok lüks bir otele gitmiş tam gece yatarken tuvalete gitmek istemiş.Gittiğinde tuvalete sıçmaya kıyamamış ve en iyisi çoraba sıçıp atmak demiş.
Adam işini gördükden sonra pencereyi açmış ve çorabı sallayıp dışarı atmış ama çorabın delik olduğundan haberi yokmuş adam yatmak için uzandığında tavanda bok görmüş ve oda hizmetlilerini çağırıp
-5 milyon versem orayı temizlermisin? demiş.
Hizmetlide;
- Ben de sana 10 milyon versem oraya nasıl sıçtığını söylermisin?

Erzurum'a bilgisayarın daha yeni yeni gelmeye başladığı zamanlara
ait bir anıyı Erzurum Kültür Kurumu İlköğretim Okulu'ndan Mansır
Bey anlatıyor...

Bir işyerine bilgisayar ve stok programı satılır. Teknik servis elemanı
bilgisayarı işyerine kurduktan sonra stok progr*****n kullanımı ile ilgili
bilgi verir ve ayrılır.

Aradan bir iki saat geçer, işyerinden telefon:
"Kardeşim sizin anlattıgınız kimi yapirem fegat program düzgün çalışmiir."

Teknik servis elemanı sorar:
"Nasıl yapıyorsunuz?"

"Senin anlattıgın kimi."

"Hata ne?"

"Yazdıgım bilgiler kaydetmeme ragmen saklanmiir."

"İşlem basamaklarını tek tek anlatır mısınız?."

"Tamam" diyor ve başlıyor anlatmaya...

"Programı açirem. Malın adı bölümüne adını, adedi bölümüne adedini, birim fiyatını vb. yazirem. Hepsini yazdıhtan sonra senin anlattıgın kimi kayıt bölümüne basirem. Ekrana bir yazı geliir:
Kaydetmek ister misiniz?
E / H
yazısı çıkir. Ben de diyirem Hee..."

Erzurumda herifin biri karisini aldatiyomus.. karisida bunu ögrenmis ama adama caktirmamis.. bir gün yemek yerken herifin yemegine zehir atmis adam zehirlenmis yataga düsmüs.. sonra adam ölecegini anlamis ..icindedende demiski bari söyleyeyimde öteki tarafta bunun cezasini cekmeyeyim.. sonra döner kariya derki hanim ben seni aldattim.. karida ölmekte olan herifin basinda yasin i okumaktadir.. kafasini sallayarak derkii...he he bilirem bende seni oyan sebep sehirledim

Erzurumlu memurun şiiri

Sabah erken gahirem,el yüzümi yihiram,
Aynanin garşisina geçir,bene bahiram.

Gari sofrayi gurir,çay dolmiş önde durir,
Okula giden oğlan,bene dersini sorir.

Bir cigara yahiram,çay başindan gahiram,
Vahit gelip çatanda,gravati tahiram.

Ceketimi giyirem,paltomi ver diyirem,
Ayahgabimi geyip,gapi çekip gidirem.

Birez yürir gidirem,çoh çoh dua edirem,
Durağima varanda,otobosa binirem.

Devletimi sevirem,rüşvet nedir bilmirem,
Gıt ganaat geçinir,az alir şükredirem.

Seggiz uşah,bir gariyeddi esmer,bir sari,
Odun kömir bitecah,zor beklirem baharii.

Akşam olir gararir,cüzdanim çoh morarir,
Sabah ahşam dolaşmah,ayaklarimi yorir.

Eve yorgun dönirem,el ayak yihaniram,
Hazir sofra görende,aj gurt gibi daliram.

Sofra gahir,çay gelir,içtin mi oliram tay,
Yorgunluh,uhyi gelir,gari gah yataği yay.

İstanbul'a gurbete giden Erzurum'lu, dönüşte karısına İstanbul'lu hanımların, akşam eve dönen kocalarını, kapıda nasıl karşıladıklarını "Hoş geldin kocacığım, üşümüşsün, yorulmuşsun!" gibi kibar, nazik laflar ettiklerini anlatmış. Belli ki o da karısının kendisini öyle karşılamasını istiyor.Akşam eve gelmiş, kar, tipi, soğuk, karısı kapıyı açmış:
-Uyiyy kocacığım, it gibi titriyirsin...

Dadaşlardan biri ucağa binmiş nekadar istediysede cam kenarı koltuk bulamamış. Hemen yanında cam kenarında oturan yolcu tuvalete kalkmış. Bizim hemşoda aceleyle adamın yerine oturmuş. Adam döndüğünde karşısında görünce birden
- Vallah gardaş daşşağlarını yiyem ben seni indin sandım demiş...

Erzurumlunun biri büyük bir çukura düşer başlar bağırmaya
- çimse yokmu çimse yokmu beni kurtaracak çimse yokmu?
İmdada bir melek yetişir ve derki seni üç şartla oradan çıkarırım
- bir içkiyi iki kumarı üç karı kız ayağını bırakacan
Bizim erzurumlu düşünür tekrar başlar bağırmaya
- Başka çimse yokmu, başka çimse yokmu?

Bayburtlu nun acil olarak bayburta gitmesi gerekiyormuş. Otobüsü kaçırınca bayburta nasıl giderim diye kara kara düşünüyormuş. Birden gözü bir dükkanın camına takılmış. " itina ile faks çekilir" yazısını görünce içeri dalmış.
Gümüşhanelei olan dükkan sahibi sıkıntılı olduğunu görünce ;
-Buyrun beyefendi nasıl yardımcı olabilirim? diye sormuş. Bayburtlu;
-Emi emi acilen bayburta gitem lazım. Beni fakslayabilirmisin demiş.

Gümüşhaneli
-Ne demek hemşerim sen Bayburtlu olacaksında ben seni fakslamayacağım öylemi? Otur şu sandalyeye.
Bayburtlu dünden razı .oturmuş
Bu arada Gümüşhaneli pirize fi takmış çıplak kablo uclarını Bayburtlunun eline tutuşturmuş. Tabii 250 voltluk elektiriği alınca bayburtlu bir yandan titremeye biryandan da hareketten doleyı terlemeye başlamış. Canı yanan bayburtlu;
-Emi şu an nerdeyiz? diye sormuş
Gümüşhaneli;
-Erzincan dağını geçiyoruz demiş
İyice canı yanan Bayburtlu;
-Saol Emi beni burada indir buradan oyanı dolmuşla giderim demiş.

Erzuruma vali gelmiş. Vatandaşlar valinin şanına yakışır birkarşılama yapmışlar. Menüden kuzu çevirme de var. Tabi vali koca kuzuyu önünde görünce girişmiş. iki üç el aldıktan sonra doydum diyerek geri çekilmiş. Bunu gören ileri gelnlerden cemil dayı valiye iltifat için;
-ye ye vali beg zaten itlere atacayuğ.

Bir gün bir erzurumlu ile bir rus kahvede konuşuyormuşlar.Rus demişki
_Bizim memlekette hava o kadar soğuk olur ki arabalar buz olur demiş.
Erzurumlu bunu duyunca altta kalmamak için demişki
_Ola kardaş sen ne diyirsin hele geçen kış bizim dama bir pisik çıkmış aşşağı düşerken soğuktan donmuş yaz gelincede miyavlayarak düşüp öldü.

Adamın birine kazada yumurtalarını kaybedince yerine köpeğin yumurtalarını takarlar. Bir süre sonra doktor adama rastlar:

- Nasılsınız ?

- iyiyimde doktor...Ne zaman bir ağaç görsem sol ayağımı kaldırıyorum.

Erzurum-Kars çekişmesi malum. Bir Erzurumlu ile bir Karslı, şehirlerininin üstünlügünü ıspatlamaya çalışırken Dadaşım dayanamadı:

-Di get ola Kars neçi, Erzürümde Karsin nüfüsi geder gavat var!

Çeşitli hastalıklar, kazalar geçirmiş, bir gözünü kaybetmiş, romatizmadan beli bükülmüş, parmakları çarpılmış olduğundan mahalleli bu yetmişlik ihtiyara Hurda Nene adını takmıştı. Rahmetli o haliyle bile herkesle şakalamayı, espri yapmayı severdi.

Hastalanmış ,hastaneye kaldırılmıştı. Sabahleyin, nabzını ve ateşini kontrol eden doktor der ki:
-Teyze maşallah çok iyisin. Nabız normal, ateş de yok. Vücut sıcaklığın 37 derece.
-Tohtor beğ oğlum, der Nene, bir türli ıssınamirem. Soyuhdan donirem. sen o otuz yedi dereceyi kırka elliye çıkart. Ücreti mühüm değil.

Geri