Klavye Ve Fare

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dr0wSy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0
EXE RANK

Dr0wSy

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Dr0wSy
1. Fare hoplayıp, zıplıyor
2. PS/2 Faresini Bilgisayarıma taktım çalışmıyor
3. Klavyem arada bir çıldırıyor
4. Klavyemi nasıl temizlemeliyim
5. Windows'da F Klavye kullanmak istiyorum.
6. Klavyemde bazı tuşlar istediği karakteri basmıyor

1. Fare hoplayıp, zıplıyor

Fare zamanla kirlenmiş olabilir. Fare topunu çıkarıp topun döndürdüğü silindirleri küçük bir tornavida, tırnağız veya silindirlere müdahale edebileceğiniz uygun bir aletle silindirler üzerinde biriken çapakları temizleyin. Fare topunu deterjan kullanmadan ılık suda temizleyin. Fare bilgisayarda en çok kullanılan birim olduğundan, iki defa teknik servise gönderilen fareyi bir üçüncü kez teknik servise göndermeden yenisi ile değiştirin.

NOT : Fare'de temizlik yaparken, bilgisayarınızın kapalı olması tavsiye edilir.

2. PS/2 Faresini Bilgisayarıma taktım çalışmıyor

PS/2 Faresi Interrupt 12‘yi kullanır. Bu Interrupt büyük bir olasılıkla başka bir aygıt tarafından kullanılıyorsa çakışma olabilir. Çakışmaya neden olan aygıtın Interrupt numarasını My Computer\Sağ tuşa tıklayarak Properties\Device Manager\Mouse‘un üzerine çift tıklayarak Resources'dan hangi aygıt ile çakıştığını görüp çakışan aygıtın interrupt’ını değiştirebilirsiniz.

3. Klavyem arada bir çıldırıyor

Klavye soketinin bilgisayarınıza tam olarak oturduğundan emin olmak için tekrar çıkarıp takın. Klavyenin sağlam olup olmadığını denemek için başka bir bilgisayara takın deneyin. Klavyenizin N/C/S LOCK Tuşları sıra ile yanıp sönüyorsa klavyeniz bozulmuş demektir. Klavyeniz sürekli sesli uyarı vererek kilitleniyorsa klavye tuşlarından biri takılı kalmıştır

4. Klavyemi nasıl temizlemeliyim

Kullanıcı bazında temizlik dış yüzey temizliği olmalıdır. Bunun için klavye ters çevrilip elle klavyenin ters yüzeyine vurup kirlerin dökülmesini sağlamakla başlanır. Buton ve aralar temizleme spreyi ile nemlendirilmiş yumuşak bezle silinmelidir. Klavye üzerine temizleme spreyi kesinlikle sıkılmamalıdır. Klavyeye zarar verebilecek alkol ve benzeri tip çözücüleri klavye ile direk temastan kaçının.

Çalışırken klavyenizin yanına çay, kahve gibi kolay dökülebilen bardak türlerini koymayın. Eğer klavyenize kahve, çay vb. Dökülmüşse bunu teknik destek elemanınıza söyleyerek klavyenin iç temizliğinin yaptırılmasını sağlayın

5. Windows'da F Klavye kullanmak istiyorum.

Start\Setting\Control Panel‘i aç. Keyboard simgesini çift tıkla. Language \Add simgesini tıklayarak açılan pencereden Turkish F Type'ı seç. Windows bunun için sizden sürücülerini isteyecektir. Bu Windows’u kurduğunuz CD de veya C veya D diskinizde bulunması gereken Windows CAP dosyalarıdır.

F klavye, dünyada sadece Türkiye'ye mahsus bir klavyedir. Avrupa ülkeleri genellikle Q klavye kullanmaktadırlar. F klavye, Türk dili ve harflerinde geçen harflerin sıklıklarına göre yerleştirilmiş bir klavyedir. Dünyada yapılmakta olan daktiloğrafi yarışmalarında Türkiye, daha bir kez olsun birinciliği başka bir ülkeye kaptırmış değildir.

6. Klavyemde bazı tuşlar istediği karakteri basmıyor

Yanlış dil seçimi yapılmış. Denetim masasından Bölgesel Ayarlar'da Kullanmak istediğiniz ülkenin dilini seçin

Geri