17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
1 porsiyon kısır için
Değişim ölçüsü : 2 ekmek, 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 215 kalori
Porsiyon ölçüsü : 4 Yemek Kaşığı
MAZLEMELER ÖLÇÜ
Bulgur 1,5 Su Bardağı
K.Soğan 2 adet
Taze soğan 4 adet
Salça 2 Yemek Kaşığı
Biber salçası 1 Yemek Kaşığı
Domates 2 adet
Salatalık 2 adet
Sivri biber 5 adet
Maydanoz 1 demet
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Kuru nane 1 Tatlı Kaşığı
Limon (suyu) ½ Su Bardağı
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Su (sıcak) 2 Su Bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
HAZIRLANIŞI
Bulguru geniş bir kapta sıcak su ile 15 dakika ıslatın. Bütün sebzeleri yıkanıp ayıklayın. Yeşilbiber, kabukları soyulmuş domates ve salatalıklar küçük küçük, maydanoz, kuru ve yeşil soğanlar ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı, 2 YK zeytinyağı ile birlikte koyup biraz pişirin. Yeşilbiberi ekleyin. Salçaları, karabiber, kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin. Ateşi kapatın. Pişen karışımı ıslatılmış bulgurun üzerine döküp iyice karıştırın. Üzerini kapatarak demlendirin. Demlenmiş bulgurun üzerine sebzeleri, limon suyunu ve 2 YK zeytinyağını koyarak iyice karıştırın.
Marul yaprakları ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Değişim ölçüsü : 2 ekmek, 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 215 kalori
Porsiyon ölçüsü : 4 Yemek Kaşığı
MAZLEMELER ÖLÇÜ
Bulgur 1,5 Su Bardağı
K.Soğan 2 adet
Taze soğan 4 adet
Salça 2 Yemek Kaşığı
Biber salçası 1 Yemek Kaşığı
Domates 2 adet
Salatalık 2 adet
Sivri biber 5 adet
Maydanoz 1 demet
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Kuru nane 1 Tatlı Kaşığı
Limon (suyu) ½ Su Bardağı
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Su (sıcak) 2 Su Bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
HAZIRLANIŞI
Bulguru geniş bir kapta sıcak su ile 15 dakika ıslatın. Bütün sebzeleri yıkanıp ayıklayın. Yeşilbiber, kabukları soyulmuş domates ve salatalıklar küçük küçük, maydanoz, kuru ve yeşil soğanlar ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı, 2 YK zeytinyağı ile birlikte koyup biraz pişirin. Yeşilbiberi ekleyin. Salçaları, karabiber, kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin. Ateşi kapatın. Pişen karışımı ıslatılmış bulgurun üzerine döküp iyice karıştırın. Üzerini kapatarak demlendirin. Demlenmiş bulgurun üzerine sebzeleri, limon suyunu ve 2 YK zeytinyağını koyarak iyice karıştırın.
Marul yaprakları ile birlikte servis yapabilirsiniz.