Kısır

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
1 porsiyon kısır için

Değişim ölçüsü : 2 ekmek, 1 sebze, 1 yağ
Kalorisi : 215 kalori
Porsiyon ölçüsü : 4 Yemek Kaşığı



MAZLEMELER ÖLÇÜ

Bulgur 1,5 Su Bardağı
K.Soğan 2 adet
Taze soğan 4 adet
Salça 2 Yemek Kaşığı
Biber salçası 1 Yemek Kaşığı
Domates 2 adet
Salatalık 2 adet
Sivri biber 5 adet
Maydanoz 1 demet
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Kuru nane 1 Tatlı Kaşığı
Limon (suyu) ½ Su Bardağı
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Su (sıcak) 2 Su Bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı

HAZIRLANIŞI

Bulguru geniş bir kapta sıcak su ile 15 dakika ıslatın. Bütün sebzeleri yıkanıp ayıklayın. Yeşilbiber, kabukları soyulmuş domates ve salatalıklar küçük küçük, maydanoz, kuru ve yeşil soğanlar ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı, 2 YK zeytinyağı ile birlikte koyup biraz pişirin. Yeşilbiberi ekleyin. Salçaları, karabiber, kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin. Ateşi kapatın. Pişen karışımı ıslatılmış bulgurun üzerine döküp iyice karıştırın. Üzerini kapatarak demlendirin. Demlenmiş bulgurun üzerine sebzeleri, limon suyunu ve 2 YK zeytinyağını koyarak iyice karıştırın.
Marul yaprakları ile birlikte servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst