0
EXE RANK
# netbiLgini ~
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 28 Ara 2008
- Mesajlar
- 970
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI :
Malzeme :
2 adet kırlangıç balığı
1 demet maydanoz
3 adet küçük [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE]
60 gr. margarin (3 çorba kaşığı)
20 gr. un (1 çorba kaşığı)
1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE]nın sarısı
1-2 tane defne yaprağı
1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE]
Yapılışı:
Balıklar yıkanıp tuzlanır ve kevgire konarak süzülür. Bir tencerenin içine su (4 su bardağı), balıklar, [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE], yuvarlak doğranmış [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE]lar, maydanoz, kekik, defne yapraklan, tuz ve tane halinde kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] konarak yarım saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Tencere ateşten indirilir ve sonra balıklar, [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE] ve [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE]ler tencereden çıkarılır. Diğer bir tencerede margarin eritilerek üzerine un ilave edilir. Bundan sonra, unu devamlı olarak karıştırarak üzerine diğer tenceredeki balık suyu ağır ağır dökülür. Bu karışım birkaç taşım kaynatılır. Bir kase içinde [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı çırpılır ve üzerine balık suyunun bir kısmı dökülerek biraz ısıtılır. Biber, tuz ve [SIZE=3][COLOR=#330000]limon[/COLOR][/SIZE] suyu ilave edilir. Kaynamakta olan balık suyunun içine ufak ufak parçalara ayrılmış balık, [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE] ve [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE] dökülerek sofraya getirilir. Servis yapmadan önce üzerine bol miktarda maydanoz serpilir.
Malzeme :
2 adet kırlangıç balığı
1 demet maydanoz
3 adet küçük [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE]
60 gr. margarin (3 çorba kaşığı)
20 gr. un (1 çorba kaşığı)
1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE]nın sarısı
1-2 tane defne yaprağı
1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE]
Yapılışı:
Balıklar yıkanıp tuzlanır ve kevgire konarak süzülür. Bir tencerenin içine su (4 su bardağı), balıklar, [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE], yuvarlak doğranmış [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE]lar, maydanoz, kekik, defne yapraklan, tuz ve tane halinde kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE] konarak yarım saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Tencere ateşten indirilir ve sonra balıklar, [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE] ve [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE]ler tencereden çıkarılır. Diğer bir tencerede margarin eritilerek üzerine un ilave edilir. Bundan sonra, unu devamlı olarak karıştırarak üzerine diğer tenceredeki balık suyu ağır ağır dökülür. Bu karışım birkaç taşım kaynatılır. Bir kase içinde [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı çırpılır ve üzerine balık suyunun bir kısmı dökülerek biraz ısıtılır. Biber, tuz ve [SIZE=3][COLOR=#330000]limon[/COLOR][/SIZE] suyu ilave edilir. Kaynamakta olan balık suyunun içine ufak ufak parçalara ayrılmış balık, [SIZE=3][COLOR=#330000]patates[/COLOR][/SIZE] ve [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE] dökülerek sofraya getirilir. Servis yapmadan önce üzerine bol miktarda maydanoz serpilir.