"Kimseyi incitme niyetimiz yok"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -Pepee *
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2
EXE RANK

-Pepee *

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-Pepee *
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) 36. yıllık olağan kongresi bugün İstanbul'da başladı. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen UEFA Kongresi sonrası UEFA Başkanı Michel Platini, Genel Sekreter Gianni Infantino ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

4787fft1mm1680435.jpg

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) 36. Olağan Kongresi İstanbul'da başladı.

UEFA Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "şahıslar cezalandırılmalı, kulüplere ceza verilmemeli" şeklindeki açıklamasıyla igili görüşlerinin sorulması üzerine "Başbakan, söylediklerinde haklı. Ancak sistem bu şekilde oluşturulmuş. Disiplim Komitesi, bağımsız bir konmite. Ben de kendisine katılıyorum. Kulüp başkanı usulsüzlük yaparsa, kulübün tamamı cezalandırılmamalı. Haklı, ama sistemi bu şekilde ve bedeli kulüp ödüyor. başka bir seçenek var mı? Bu şartlarda zor" ifadelerini kullandı.

Inafntino, finansal fair-play konusunda, "2010 yılında icra kurulu tarafından kabul edildi. İlk müeyideler 2013-2014 sezonunu kapsayacak. 2010 yılından beri kulüpler şartları biliyorlar. 2013-2014 sezonundan itibaren artık yaptırım uygulanacak. Uyarı veya ciddi cezalar verilebilir. Şampiyonlar Ligi'nden men cezası gelebilir. Maksat kulüplere zarar vermek değil, onlara yardımcı olmak" dedi.

Erdoğan: Gerçek ve tüzel kişileri ayırmalıyız

Kongrenin açılış konuşmalarını FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptı.

Blatter'ın ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "18 yeni stadyumun yapımına başlıyoruz. Türkiye genç nüfusuyla sporda büyük bir potansiyele sahip. Sporun da futbolun da dili barının dilidir. 15 yıl boyunca oynadığım futbol benim için hayatımda belirleyici oldu. Futbol, Pele'yi seyretmek için ateşkes ilan ederler gibi paylaşmanın aracıdır. 1969 yılında Pele'nin penaltıdan attığı bininci golü unutmuş değiliz. Geçmişte büyük yıldızları hayranlıkla izledik. Yırtık kramponlarla gizli gizli futbol kariyerimi ilerletmek arzusundaydım. Futbolu bir gösteri sanarı olarak muhafaza etmek zorundayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak zorundayız. Gerçek kişinin yaptığı suçun cezasını tüzel kişi alırsa olmaz. Burada suçların şahsiliği ilkesiyle bu şikeyi kim işlediyse cezaların caydırıcılığı ilkesiyle en büyük cezayı almalıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarını sürdüren Erdoğan, "Irkçılık bir insanlık suçudur, bunun engellenmesi gerekmektedir" dedi.

Ardından UEFA'nın hazırladığı video klip salondakilere izletildi. Michel Platini kürsüye geldikten sonra, geçen yıl hayatını kaybeden futbol adamları için salonu saygı duruşuna çağırdı.

Platini, "UEFA Başkanı Michel Platini ise "Güzel İstanbul şehrindeyiz. Bu benim 5'inci katıldığı kongre. Her seferinde yeni bir konuşma hazırlamak kolay bir iş değil. Bu yüzden kısa ve yürekten konuşmaya çalışacağım. Geçen 5 yıl içinde ne olduğu konusunda ekip çalışmamız çok önemliydi. Sizlere güveniyorum, hepinize güveniyorum. Sizlerle sürekli dirsek teması halinde çalıştık. Çok önemli projeler başlattık. İleriye doğru hareket etmeye devam etmeliyiz. UEFA, yenilikçi ve eşsiz bir platforma haline dönüştü. Geçmişini, köklerini asla inkar etmeden, ama başını öne çevirmiş şekilde. Birlikte karar verip uygulamaya geçiyoruz. Demokratik bir sistem bu. Bu politikadan gurur duyuyorum, sizlerden gurur duyuyorum. Birlik ruhu çok önemli. Bu bütünlüğümüz sayesinde tüm üye federasyonlarımzı için birliği sağlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Dokuz dilde simultane tercüme
İstanbul Kongre Merkezi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan kongrede, FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve yönetim kurulu üyeleriyle, 53 üye ülke federasyonu temsilcileri yer aldı.

Platini ile birlikte salona giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı üyeler alkışlarla karşıladı.

Kongre için İstanbul Kongre Merkezi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, akreditasyonları bulunmayanlar, kongre merkezi yakınına sokulmadı.

Kongrede dokuz dilde simultane tercüme yapılıyor. Toplantıda, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Türkçe, İbranice, İspanyolca, Sırpça çeviriler gerçekleştiriliyor.

tr.eurosport.com

Geri