Kayınpederin Profesör Damadını Tehdit Ettiği İddiasıyla Açılan Dava

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*
[COLOR=#030087]Adana[/COLOR]'da, yağmaya teşebbüs ettiği ve profesör olan damadına tehditte bulunduğu öne sürülen sanık ile olaya karıştığı belirtilen 1 kişinin yargılanmasına başlandı.

[COLOR=#030087]Adana[/COLOR] 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanıklar Mustafa Gelhasan (62), Yunus Ayabakan (61), müştekiler [COLOR=#030087]Çukurova[/COLOR] Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sabri Acartürk (66) ve kayınvalidesi Kamile Ölik (54) hazır bulundu. Acartürk'ün müşteki eşi Ebru Acartürk ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Mustafa Gelhasan, kızıyla evlenen Prof. Dr. Mehmet Sabri Acartürk'ün suçlamasını kabul etmedi.

Kızı Ebru Acartürk ile uzun süre görüşmediğini belirten sanık Mustafa Gelhasan, "Ev satışı konusunda karımla sorun yaşadık ve payıma düşeni vermesini istiyordum. Bu konuyu görüşmek üzere kızımın çalıştığı bankaya gittim. Ancak kızım görüşmek istemedi. Kocası da beni telefonla arayarak oradan ayrılmam için beni tehdit etti" dedi.

Sanık Mustafa Gelhasan, bu konuyla ilgili görüşmek üzere Prof. Dr. Acartürk'ün görev yaptığı hastaneye gittiğini belirterek savunmasını şöyle sürdürdü:

"Prof. Dr. Acartürk, bana görüşmek istemediğini söyleyip hakaret etti. Bu sırada hastanede tesadüfen karşılaştığım Yunus Ayabakan da yanıma geldi. Biz herhangi bir şey yapmadık ama güvenlikçiler bizi karakola ***ürdüler. Ben damadım olan müştekiden, eski eşimden ve kızımdan para istemedim. Sadece borcunu ödediğim evden payıma düşen miktarı almak istedim."

Sanık Yunus Ayabakan da suçlamayı kabul etmedi.

Rahatsız olması nedeniyle hastaneye gittiğini anlatan sanık Ayabakan, savunmasında, "Sanık Mustafa Gelhasan ile hastanede tesadüfen karşılaştım. Birlikte kent merkezine gelmek için kendisine bekledim. Müştekinin yanına gittiğini biliyorum ama aralarında ne konuştuklarını bilmiyorum. Prof. Dr. Acartürk bağırmaya başladıktan sonra bizi gözaltına alındılar" dedi.

Müşteki Prof. Dr. Mehmet Sabri Acartürk de sadece sanık Mustafa Gelhasan'dan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık Mustafa Gelhasan'ın, eşinin babası olduğunu belirten Prof. Dr. Acartürk, "Eşim, babasının kendisini sürekli rahatsız ederek para istediğini söyledi. Benimle de görüşmek istedi ama kabul etmedim. Hakkında şikayette bulunacaktım ama olay günü hastaneye geldi. Görüşmek istemeyince yanındaki sanık Yunus Ayabakan ile bana bağırıp hakaret etti" dedi.

Müşteki Kamile Ölik de sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, müşteki Ebru Acartürk ve bazı tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Sanık Mustafa Gelhasan hakkında "yağmaya teşebbüs ve tehdit" suçlarından 13 yıl 3 ay ile 35 yıl arasında, Yunus Ayabakan hakkında "basit yaralama ve hakaret" suçlarından 3 ay ile 7 yıl arasında değişen kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı

pylasm ıcın tsktler

Geri