15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT]Mutfak Zorluk 2Süre 25 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 6 Adet kabak
8 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 Adet domates
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Hazırlanışı
8 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 Adet domates
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Hazırlanışı

- Kabakları yıkayıp kurulayın.
- İnce şeritler halinde dilimleyin.
- Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın.
- Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın.
- Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın.
- Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pulbiber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
- Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
- NOT : Kabakları patates soyacağı kullanarak dilediğiniz incelikte dilimleyebilirsiniz.