Kabak Soft

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler[/FONT]Mutfak Zorluk 2Süre 25 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 6 Adet kabak
8 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 Adet domates
Tuz, karabiber, nane, pulbiber

Hazırlanışı
612.jpg

  • Kabakları yıkayıp kurulayın.
  • İnce şeritler halinde dilimleyin.
  • Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın.
  • Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın.
  • Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın.
  • Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pulbiber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
  • Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
  • NOT : Kabakları patates soyacağı kullanarak dilediğiniz incelikte dilimleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst