15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 4 Adet kabak
4 Adet soğan
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
4 Adet soğan
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
- Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
- Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
- Tekrar yıkayın ve süzün.
- Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
- Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
- Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
- Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
- Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
- Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
- Artanı kabakların kenarına dağıtın.
- Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.