Kabak Bayıldı

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 4 Adet kabak
4 Adet soğan
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
  • Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
  • Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
  • Tekrar yıkayın ve süzün.
  • Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
  • Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
  • Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
  • Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
  • Artanı kabakların kenarına dağıtın.
  • Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.
 
Geri
Üst