Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Italyan Mutfagi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -AUXERRE. `
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 168

-AUXERRE. `

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
15
EXE RANK
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Feedback: 0 / 0 / 0


Domates Soslu Spagetti
(4 kişilik)


Malzemeler :


225 gr. spagetti

2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz


Yapilisi:


Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.


Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.


Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.


Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).


Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.


Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.
 


 

 
Geri
Üst