İncİr reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
750 gr. reçellik yeşil[COLOR=#660033] incir[/COLOR]
6 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu

İncirlerin kabuklarını soyun, su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın, sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın. Diğer tarafta toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın, bu sıcak şuruba suyu süzülmüş[COLOR=#660033] incir[/COLOR]leri ilave edin, kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın, şurup koyulaşınca[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Üzerine köpük birikmişse kevgirle alın. Reçeli ateşten alıp, soğuyunca kavanozlara doldurun.
 
Geri
Üst