9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
750 gr. reçellik yeşil[COLOR=#660033] incir[/COLOR]
6 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu
İncirlerin kabuklarını soyun, su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın, sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın. Diğer tarafta toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın, bu sıcak şuruba suyu süzülmüş[COLOR=#660033] incir[/COLOR]leri ilave edin, kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın, şurup koyulaşınca[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Üzerine köpük birikmişse kevgirle alın. Reçeli ateşten alıp, soğuyunca kavanozlara doldurun.
6 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu
İncirlerin kabuklarını soyun, su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın, sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın. Diğer tarafta toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın, bu sıcak şuruba suyu süzülmüş[COLOR=#660033] incir[/COLOR]leri ilave edin, kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın, şurup koyulaşınca[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Üzerine köpük birikmişse kevgirle alın. Reçeli ateşten alıp, soğuyunca kavanozlara doldurun.