17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 100 gr. kuzu kıyması
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
Süre:40 dk - 1 Kişilik
Yapılışı
2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun. Çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparın. Baş parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.
Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin. Yemeklik doğranmış soğan ve kuzu kıymasını ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu ilave edin. Karabiber ve kimyonu ekleyin. Bir süre daha çevirip, ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun. Düzgünce kapatın. Hazırladığınız içli adanaları önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın sıvı yağda arasıra çevirerek altın sarısı renk alana dek kızartın.
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 100 gr. kuzu kıyması
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
Süre:40 dk - 1 Kişilik
Yapılışı
2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin. Buzdolabında soğutun. Çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparın. Baş parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.
Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin. Yemeklik doğranmış soğan ve kuzu kıymasını ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu ilave edin. Karabiber ve kimyonu ekleyin. Bir süre daha çevirip, ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun. Düzgünce kapatın. Hazırladığınız içli adanaları önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın sıvı yağda arasıra çevirerek altın sarısı renk alana dek kızartın.