Güzel Sözler

Küçük şeylere fazla önem verenler ellerinden büyük şeyler gelmeyenlerdir. ” EFLATUN”

Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir. “Clarence S.Darrow”

Bildigimizi zannetmemiz ögrenmemizin en büyük düşmanıdır. “DR.C.BERNARD”

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. “Wendell Phillips”

Yarın bambaska bir insan olacağım diyorsun. Niye bugünden başlamıyorsun? “EPIKTETOS”

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. “Bertolt Brecht”

Hayat, yaşantı aramak değil, kendimizi aramaktır. “C.PAVESE”

Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin taktirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği taktir edebilmek, başkalarındaki “en iyiyi bulabilmek “ ; sağlık “Ralph Waldo Emerson”

Gömlegin ilk düğmesi yanlış iliklenince digerleri de yanlış gider. ” C.BRUNO”

Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. “Herman Melville”

Aşk bir kadının yaşamının tüm öyküsü, erkeğin ise yalnızca bir serüvenidir. “Madama de Stael”

Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. “F.NİETZSCHE”

Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür. “Oscar Wilde”

Yaşamı anlamaya başladığın andır durabilmek ayak üstünde… Sorun bu zaten … Başkasıyla olmak, başkasının olmak değil. Kendi başına başkasıyla, başkasıyla kendin olmak… (?)

Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler. “OSCAR WILDE”

Niçin hep birlikte barış ve uyum içinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz. “Aunius Aurelius Simachus”

Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler, geminin batmamasını bir türlü affedemezler. “Wieslaw Brudzinski”

Aşk hakkında herşey doğru, herşey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır. “Chamfort”

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. “Rus Atasözü”

Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene , hiç kimse yardım etmez. “Pestalozzi”

Geri