Güzel Sözler "Part 4"

Yalan dört nala gider, gerçek adım adım yürür, fakat gene de vaktinde yetişir. Norveç Atasözü

Rüzgâr, alev için ne ise, ayrılık da aşk için odur: Küçük alevi söndürür, büyük alevi daha çok parlatır. (La Rochefoucauld)

Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden üç kez ölmüşlerdir.(Bertnard Russel)

Her düşündüğünü söyleme, ama her söyleyeceğin şeyi düşün, olmayacak düşüncelerini de yapmaya kalkma. Candan ol, ama sırnaşık olma. Deneyip dost edindiklerini bağrına bas, ilk tanıştığın her kişi ile el sıkışıp dost olma. Kavgaya girmekten sakın, ama girdikten sonra da sıkı dayan ki, karşındakinin gözü korksun. Her konuşanı dinle, ama az konuş. Herkesin fikrini öğren, fakat kendi fikrin sana kalsın. Ne kimseden borç al, ne kimseye borç ver. Çünkü borç veren çok kere parasından olur, borç alan da tutum alışkanlığını kaybeder. Shakespeare

Aşk altın değildir, saklanmaz. Aşıkın bütün sırları meydandadır..

. Yeşillerden, çiçeklerden meydana gelen bahçe geçici, fakat akıllardan meydana gelen gül bahçesi hep yeşil ve güzeldir..

· Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

. Aşk, davaya benzer, cefa çekmek de şahide: Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki..

Bitmemiş ilişkilerin üzerine ilişki kurma acı çeken sen olursun.

Optimist olmak en iyi savunma biçimidir.

Güzellik gereksiz şeylerin temizlenmesidir.

İyice soruşturup diğer insanların da haklı olabileceğini düşün.

Yanlışını yakaladığın kişinin düzelebileceğini düşünme.

Yaşadığımız her an kendi hakkını ister.

İnsanlara doğru değer ver hak etmeyenleri sil.

Öğüt vermek kolay, örnek olmak zordur. *La Rochefaucauld* **

Üç şey gizlenemez: Duman, aşk ve parasızlık...

Para her kapıyı açar fakat kilitleyemez. *Yunan Atasözü*

Dostlarının yeri ayrı sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını dostların için sevgilini satma.

Hak ettiğin sevgiyi alamadın mı? Kendini üzme sorun sen değilsin.

Geri