Güzel Sözler "Part 4"

Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri var; ***** konuşur, zira kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır.

"O insanlar ki hayatın bir bakıma ne korkunç vartaları olabileceğini vaktinde anlamışlar, işlerini becerip kılıçlarını kuşanmışlar..."- P. Safa

Kötü bir cemiyetin bozamadığı insanı, Kötü bir arkadaş bozar

Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi. - Gandi

Hiçle başlayan, hiçle biter. Cornellius Gallus

Yüzünü güneşe çeviren insan, gölge görmez. Helen Keller

Alkış zayıfların amacı ve sonudur.

Akıllı görünme çabası, çoğu zaman akıllı olmayı engeller.

Kırılgan bir çocuğum ben

Alkışı en sessiz karşılayan,alkışı haketmiş demektir.

Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır.Anlamlı Sözler

Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Bana “Seni anlamıyorum” demen hak etmediğim bir övgü, fakat senin de hak etmediğin bir sövgüdür.

Başarılarını gizlemek, en büyük başarıdır.

Başarının sırrı , uğraşılan konuya hakim olmaktır.

Başkalarının bilgisi ile bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.

Başkalarının kusurlarını tartarken, parmağıyla terazinin kefesine bastırmayan insan pek enderdir.

Başkası düştü mü “çürük tahtaya basmasaydı” deriz.Kendimiz düşünce,bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz.Özlü Sözler

Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asıl önemli olan şey, dünkü halimizden üstün olmamızdır.

Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.

Geri