15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 750 gr dana veya koyun kuşbaşı
2 Çay bardağı arpa şehriyesi
5-6 Dal taze soğan
3 Adet yeşil biber
3 Adet domates
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1.5 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
2 Çay bardağı arpa şehriyesi
5-6 Dal taze soğan
3 Adet yeşil biber
3 Adet domates
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1.5 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı

- Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin.
- Tencerede 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp etleri ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.
- Soğan ve biberleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
- Suyunu çekince domates, tuz, karabiber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz).
- Kalan yağ ile şehriyeyi kavurun.
- 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyin.
- Şehriyeler tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Şehriyeyi güvecin dibine yayın ve ortasına etleri yerleştirin.
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.