Güveçte Şehriyeli Yaz Türlüsü

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 750 gr dana veya koyun kuşbaşı
2 Çay bardağı arpa şehriyesi
5-6 Dal taze soğan
3 Adet yeşil biber
3 Adet domates
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1.5 Su bardağı su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
304.jpg

  • Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin.
  • Tencerede 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp etleri ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.
  • Soğan ve biberleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Suyunu çekince domates, tuz, karabiber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz).
  • Kalan yağ ile şehriyeyi kavurun.
  • 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyin.
  • Şehriyeler tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeyi güvecin dibine yayın ve ortasına etleri yerleştirin.
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst