20
EXE RANK
`korkunc` `FENA`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 6 Kas 2010
- Mesajlar
- 28,252
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Gereken Malzemeler:
1 adet büyük tavuk
Yarım kilo yoğurt
2 diş tuzla dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı nane (varsa taze)
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Az tuz, az toz acı kırmızı biber
Yapılışı:
Tüm sos malzemesini karıştırın ve tavuğun üzerine sürün ve bir kabın içine koyun.
Ara sıra sosu tavukla karıştırmak suretiyle 1 gece buzdolabında bekletin.
Tavuğu büyükçe bir güvece koyup ve kaptaki sosu üzerine dökün ve güvecin kapağını kapatın.Soğuk fırına koyun ve 190 derecede 2 saat kadar fırında kızartın. Fırının kapağını arada açıp sostan tavuğun üzerine sürün.
Fırından aldığınız tavuğu güveçten çıkarın ve servis tabağınıza alın. Güvecin içindeki sostan bir tencereye dökün. Yoğurt ekleyip hızlıca çırpın.(yoğurdun kesilmemesi için kesinlikle pişirmeyin) Tavuğun üzerine yoğurt sosunu gezdirin.
1 adet büyük tavuk
Yarım kilo yoğurt
2 diş tuzla dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı nane (varsa taze)
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Az tuz, az toz acı kırmızı biber
Yapılışı:
Tüm sos malzemesini karıştırın ve tavuğun üzerine sürün ve bir kabın içine koyun.
Ara sıra sosu tavukla karıştırmak suretiyle 1 gece buzdolabında bekletin.
Tavuğu büyükçe bir güvece koyup ve kaptaki sosu üzerine dökün ve güvecin kapağını kapatın.Soğuk fırına koyun ve 190 derecede 2 saat kadar fırında kızartın. Fırının kapağını arada açıp sostan tavuğun üzerine sürün.
Fırından aldığınız tavuğu güveçten çıkarın ve servis tabağınıza alın. Güvecin içindeki sostan bir tencereye dökün. Yoğurt ekleyip hızlıca çırpın.(yoğurdun kesilmemesi için kesinlikle pişirmeyin) Tavuğun üzerine yoğurt sosunu gezdirin.