17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Malzemeler ( 4 kişilik)[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yarım paket (200 gr) kepekli erişte[/FONT]
[FONT="]2 su bardağı su[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı light süt[/FONT]
[FONT="]100 gr az yağlı sert beyaz peynir (kaşar yada keçi peyniri de olabilir)[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı tam buğday unu[/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı tuz[/FONT]
[FONT="]½ tatlı kaşığı karabiber[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]2 Bardak suyu bir tencereye koyup kaynatın. İçine ½ tatlı kaşığı tuz ilave edip erişteyi ekleyin. Erişteleri yaklaşık 5 dakika pişirin ve süzün. Suyunu atmayın, çorba yapımında değerlendirin. [/FONT]
[FONT="]1 kâsede un ve sütü çırpma teli ile güzelce karıştırın. İçine yumurtayı da ilave edip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.[/FONT]
[FONT="]Cam fırın kabına 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını koyup elinizle tabana yayın. [/FONT]
[FONT="]Süzdürdüğünüz eriştenin yarısını fırın kabına alıp un-yumurta- süt karışımının yarısını üzerine dökün. Rendelediğiniz peynirin yarısını da serptikten sonra kalan erişteyi de ekleyin. Un-süt-yumurta karışımının kalanını da eşit şekilde eriştenin üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş peyniri de serpin.[/FONT]
[FONT="]Daha önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yarım paket (200 gr) kepekli erişte[/FONT]
[FONT="]2 su bardağı su[/FONT]
[FONT="]1 su bardağı light süt[/FONT]
[FONT="]100 gr az yağlı sert beyaz peynir (kaşar yada keçi peyniri de olabilir)[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı tam buğday unu[/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]1 tatlı kaşığı tuz[/FONT]
[FONT="]½ tatlı kaşığı karabiber[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]2 Bardak suyu bir tencereye koyup kaynatın. İçine ½ tatlı kaşığı tuz ilave edip erişteyi ekleyin. Erişteleri yaklaşık 5 dakika pişirin ve süzün. Suyunu atmayın, çorba yapımında değerlendirin. [/FONT]
[FONT="]1 kâsede un ve sütü çırpma teli ile güzelce karıştırın. İçine yumurtayı da ilave edip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.[/FONT]
[FONT="]Cam fırın kabına 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını koyup elinizle tabana yayın. [/FONT]
[FONT="]Süzdürdüğünüz eriştenin yarısını fırın kabına alıp un-yumurta- süt karışımının yarısını üzerine dökün. Rendelediğiniz peynirin yarısını da serptikten sonra kalan erişteyi de ekleyin. Un-süt-yumurta karışımının kalanını da eşit şekilde eriştenin üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş peyniri de serpin.[/FONT]
[FONT="]Daha önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın[/FONT]