Fırında Kepekli Erişte

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Malzemeler ( 4 kişilik)[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yarım paket (200 gr) kepekli erişte[/FONT]
[FONT=&quot]2 su bardağı su[/FONT]
[FONT=&quot]1 su bardağı light süt[/FONT]
[FONT=&quot]100 gr az yağlı sert beyaz peynir (kaşar yada keçi peyniri de olabilir)[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı tam buğday unu[/FONT]
[FONT=&quot]1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı[/FONT]
[FONT=&quot]1 tatlı kaşığı tuz[/FONT]
[FONT=&quot]½ tatlı kaşığı karabiber[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yapılışı[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]2 Bardak suyu bir tencereye koyup kaynatın. İçine ½ tatlı kaşığı tuz ilave edip erişteyi ekleyin. Erişteleri yaklaşık 5 dakika pişirin ve süzün. Suyunu atmayın, çorba yapımında değerlendirin. [/FONT]
[FONT=&quot]1 kâsede un ve sütü çırpma teli ile güzelce karıştırın. İçine yumurtayı da ilave edip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.[/FONT]
[FONT=&quot]Cam fırın kabına 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını koyup elinizle tabana yayın. [/FONT]
[FONT=&quot]Süzdürdüğünüz eriştenin yarısını fırın kabına alıp un-yumurta- süt karışımının yarısını üzerine dökün. Rendelediğiniz peynirin yarısını da serptikten sonra kalan erişteyi de ekleyin. Un-süt-yumurta karışımının kalanını da eşit şekilde eriştenin üzerine yaydıktan sonra rendelenmiş peyniri de serpin.[/FONT]
[FONT=&quot]Daha önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın[/FONT]
 
Geri
Üst