15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1.5 Kg ıspanak
3 Diş sarmısak
2 Adet soğan
3 Çorba kaşığı tereyağ
5 Adet patates
1 Su bardağı tulum peyniri
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı tavuk suyu
250 Gr taze çiftlik mantarı
Yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
3 Diş sarmısak
2 Adet soğan
3 Çorba kaşığı tereyağ
5 Adet patates
1 Su bardağı tulum peyniri
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı tavuk suyu
250 Gr taze çiftlik mantarı
Yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Ispanağı temizleyip bol suda iyice yıkayın.
- Soğanları doğrayın ve dövülmüş sarmısakla birlike yağda kızartarak pembeleştirin.
- Soğanların içine ufak ufak doğradığımız ıspanakları atıp 5 dakika kadar kadar kavurunuz.
- Fırın tepsisini yağlayıp içine ıspanakları yayınız.
- Patatesleri soyup yıkayın, halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirin.
- Tulum peynirinin yarısını patateslerin üzerine yayınız.
- Tereyağını eritip karıştırarak içine un katıp kavurun.
- Un kavrulup sararmaya başlayınca tuz, karabiber ve kalan tulum peynirini ilave edin.
- İnce ince doğradığımız mantarları içina katıp bir süre daha kavurun.
- Kavurduğunuz bu karışımın içine yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ilave edip, sulu bir sos elde edin.
- Bu sosu ıspanakların üzerine koyduğumuz peynirlerin üzerine dökerek kızgın fırında yarım saat pişirin.
- Fırından çıkarıp nane yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız.