Fırında Elmalı İrmik Tatlısı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 1 kg süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
İç harcı için:
  • 2 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz.
Üzerine:
  • 1 adet yumurta akı
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

İç harcı için elmaları soyup rendeleyin. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 1 kg. süt, 1.5 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı irmik ve 1 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp ağır ateşte pişirin. Pişmeye yakın 1 çay bardağı hindistan cevizini içine karıştırın. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabının içine yarısını dökün. Üzerine iç harcı yayın. 1 çay bardağı dövülmüş cevizi serpiştirin. 5 dakika bekleyip irmik tatlısının ılınmasını sağlayın. Kalan irmik tatlısını 1 bardak sütle açarak ocağa koyun. Hafif ateşte 1-2 dakika karıştırın. Ve soğumadan elmalı-cevizli harcın üzerine yayın. Ilınınca üzerine çırpılmış 1 adet yumurta akını fırça yardımıyla sürün.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Kışın ayva ile yapıldığında mükemmel bir tatlı.
[attachment=o2121][attachment=o2122][attachment=o2123][attachment=o2124][attachment=o2125][attachment=o2126]
 
Geri
Üst