3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

- 1 kg süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 2 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz.
- 1 adet yumurta akı

İç harcı için elmaları soyup rendeleyin. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 1 kg. süt, 1.5 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı irmik ve 1 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp ağır ateşte pişirin. Pişmeye yakın 1 çay bardağı hindistan cevizini içine karıştırın. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabının içine yarısını dökün. Üzerine iç harcı yayın. 1 çay bardağı dövülmüş cevizi serpiştirin. 5 dakika bekleyip irmik tatlısının ılınmasını sağlayın. Kalan irmik tatlısını 1 bardak sütle açarak ocağa koyun. Hafif ateşte 1-2 dakika karıştırın. Ve soğumadan elmalı-cevizli harcın üzerine yayın. Ilınınca üzerine çırpılmış 1 adet yumurta akını fırça yardımıyla sürün.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Kışın ayva ile yapıldığında mükemmel bir tatlı.
[attachment=o2121][attachment=o2122][attachment=o2123][attachment=o2124][attachment=o2125][attachment=o2126]