felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bütün mesele ruhları görecek gözler edinmektirrr...
*Bir şeyi güzel bulmak için,
nesnenin nasıl bir şey olması gerektiğini
sürekli bilmem gerekiyor, bu onunla ilgili
bir bilgiye sahip olmam demektir.
güzelliği bunda bulmaya ihtiyacım yok.
Çiçekler, serbest çizimler, bir amaç taşımadan
iç içe geçirilmiş çizgiler, ağaç dalları
hiçbir anlam ifade etmezler,
belli hiçbir kavrama bağlı kalmazlar
ama yine de hoşa giderler...

*Yüce olan sarsar, güzel olan cezbeder

*Voltaire demişti ki, Tanrı yaşamın
yığınla zorluklarına karşı
dengeleyici olsun diye bizlere iki şey vermiştir:
Umudu ve uykuyu. Gülmeyi de buna ekleyebilirdi...

herkesin aynı şeyi düşündüğü bir ortamda hiç kimse hiç birşey düşünmüyor demektir-walter lipmann

keyifler değildir yaşamı değerli yapan.yaşamdır keyif almayı değerli kılan-bernard shaw

akıllı insanlar hatalarından ders alır.dahiler ise başkalarının hatalarından da ders alır

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı,sahip olduğu,sahip olduğunu sandığı-Alphonse Karr

Bir ülkede namuslular,en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülke için kurtuluş yoktur.
İsmet İNÖNÜ

insanlar iğrenç olduğunda,hayvanlar bir mertebe ifade eder..

insanlar sevilmeyi hak etseydi, zalimler doğmazdı. tayfun
benİ ÖldÜrmeyen Şey Benİ GÜÇlendİrİr.

Yaşamak… bir akıntıya kaptırmaktır.

Düşünmek ise akıntılara kafa tutmaktır.

Halat, çapa, kürek, motor, yelken,

Allah ne verdiyse artık..

"Ben bilmediğimi bildiğim için biliyorum."

"Kışlalar, mapushaneler ve evlilikler sadece iyi huyluların huylarını değiştirir."

Yalnızca yapabileceğine inan...İnanırsan cennete bile girebilirsin...

Ne mutlu o yoksullara ki öteki dünya onlarındır, er ya da geç bu dünya da onların olacaktır. (F. Engels)

nasil ki; s.se alternatif ............ ise, gercek hayatin alternatifi de felsefedir.(K.Marx)

Her şeye yeniden başlasaydım, […] şu ya da bu hatayı yapmaktan kaçınırdım, ama hayatımın ana istikameti değişmeden kalırdı. Bir proleter devrimci, bir Marksist, bir diyalektik materyalist ve bundan dolayı uzlaşmaz bir ateist olarak öleceğim. İnsanlığın komünist geleceğine inancım daha az ateşli değil, doğrusu bugün gençlik günlerimdekinden daha da sağlam. İnsana ve onun geleceğine inancım şimdi bile bana hiçbir din tarafından verilemeyecek bir direnme gücü veriyor.” (L. Trotsky)

insan doğaya ne kadar yabancılaşırsa o kadar toplumsallaşır, ne kadar toplumsallaşırsa da o kadar kendisine yabancılaşır.."
(K.Marx)

'karsiliginda sevgi uyandirmadan seviyorsaniz, yani sevgi olarak sevginiz karsilikli sevgi yaratmiyorsa seven bir kisi olarak disavurumunuzla kendinizi sevilen bir kisi yapamiyorsaniz sevginiz gücsüzdür, bu bir talihsizliktir.(K.Marx)

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.(K.Marx)

Geri