felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dostlarınla öyle yaşa ki düşman olduğunda hakkında söyleyecek sözleri olmasın. Düşmanlarınla öyle yaşa ki dost olduğunda yüzün kızarmasın.

Bir gün sıcaklığı ile ısınabileceğin bir dost bulursan seni kovsa da yanından ayrılma. Bir dost soğukluğu ile sana estiğinde ise üşümek istemiyorsan sana sarılsa da bırak onu.

Eğitim, öğretmenlerin çocuklara sözcüklerle anlattıklarıyla değil, çocukların fiziksel ve sosyal çevrede geçirdikleri yaşantılarla gerçekleşir. Maria Montessori

İnsanlar iki kısımdır: İlim öğretenler ve ilim öğrenenler. Bunların dışında kalanlardan hayır yoktur.

Karanlığa söveceğine kalk bir mum yak. Konfucyus

Bozgun nedir?Bozgun, eğitimden başka bir şey değildir, daha iyi bir şeye doğru atılan ilk adımdır.

nsanlar başaklara benzerler, içleri doldukça eğilirler...

Eğitim görmüş bir halkı; bir yöne sevketmek kolay, sürüklemek güçtür; idare etmek kolay, köleleştirmek imkansızdır�

İki şeyin sonsuz olduğunu biliyorum; evren ve aptallık. Aslında ilki konusunda çok da emin değilim. Albert Einstein

Dünyayla aranızdaki kavgada dünyayı arkanızda bırakın. Franz Kafka

Belki de bu dünya başka bir gezegenin cehennemidir. Aldous Huxley

Yaptığımız şeyler için pişmanlık zamanla geçer, ne var ki, yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur. Sydney J. Harris

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur. P.Drucker

Doğru yolda giden kaplumbağa eğri yolda giden yarış atını geçer. J. J. Rousseau

En çok yaşamış olan uzun yıllar yaşamış olan değil, yaş*****n anl***** en fazla anlamış olan insandır. S. Kierkegaard

Yaşam geriye bakarak anlaşılır, ileriye bakarak yaşanır. J. Keth Moorehad

Elmas yontulmadan, insan da yanılmadan mükemmelleşemez. J. Jenkins

Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa yanlışınız çok demektir. Liverpool Echo

İnsan, yaş*****n dörtte üçünü yapamayacağı şeyleri istemekle geçirir. Goethe

Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan yelkenlerinizi nasıl açtığınızdır. Vera Peiffer

Geri