felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnsanlar, birbirlerine yardımdan el çektikleri gün, insanlık yok olur, karşılıklı dayanışma olmazsa toplumlar olmaz.
Walter Scott

Dostuna da, düşmanına da yardım et, çünkü o zaman dostunla daha yakın dost, düşmanınla da dost olursun.
Cledbul

Hak yoluna yardım, bir şereftir. Şerefli insanlar, doğruya yardım ederler. Boş, bâtıl, faydasız işlerle oyalanmazlar.
Şehabeddin Ahmed

Herhangi bir ihtiyacı için kapısına gelen din kardeşinin yardımına koşmayan ve kendisinin bu işe selâhiyettar görmeyen kimseye şaşarım. Sevap ve günah korkusu olmasa bile, yine insanlık ve güzel ahlâk adına yardımına koşmalıdır, zira kurtuluş yolu budur.
Hz. Ali

Kahramanlık, ruhun bedene karşı kazandığı zaferdir.
H. F. Amile

Savaşırken ölenleri kahraman yapan, ölümleri değil; ölümlerinin sebepleridir.
Napoléon

Yolsuzluk, usulsüzlük, şahsiyetsizlik, ilkesizlik, basiretsizlik, insafsızlık, bunların hepsi, ölçüsüzlüğün ve fikirsizliğin mecburî türevleridir.
Ahmet Selim

Malının zekâtını çıkar, ver. Çünkü bağcı üzüm çubuğunun fazlasını keser, çubuk daha çok üzüm verir.
Şeyh Sâdi

Tevâzu, şerefi avlamanın vasıtalarındandır. Aynı zamanda, her nimet sahibi, haset edilir. Haset edilmeyen tek nimet, tevâzudur.
Urve bin Zübeyr

Çok sevilmek için, alçak gönüllü olmak olmalıdır.
Oscar Wilde

Herkes tavusu, güzel nakışlı tüyü sebebiyle över. O ise, ayağının çirkinliğinden dolayı herkesten utanır.
Şeyh Sâdi

Ateş, yükseldiği (kibirlendiği) için, ondan şeytan yaratıldı. Toprak tevâzu gösterdiği için, ondan âdem yaratıldı.
Şeyh Sâdi

Tevekkül, olan şey ile yetinmek ve olmayan şeye râzı olmaktır.
İbn-i Hafîf

Tevekkül, kanaat ve iktisat, öyle bir hazine ve servettir ki, hiçbir şey ile değiştirilemez.
Said Nursi

Tilki, aslan artığı ile doyar.
Nizamî

Aslan, mağarada can verse dahî, köpeğin ağzından artanı yemez.
Şeyh Sâdî

Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan iyidir.
Fr. D. Roosevelt

Vatan sevgisinden maksat, toprağa değil, onun üstünde yaşayan insanlara duyulan sevgidir.
Namık Kemal

Vazife duygusu, en büyük terbiyeci güçtür.
Albert Schweitzer

Vazifeyi yerine getirmek, onu bizzat sevmemiz ve bilmemizle mümkündür.
Goethe

Geri