felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye kendi işimi kendim görürüm demiş.

Çok konuşan az iş yapar. Schiller

İktisatçı; dün öngördüğünün bugün gerçekleşmediğini yarın açıklayabilen kimsedir.

Ne zaman insanlar benimle aynı fikirde olsa, hatalı olduğumu düşünürüm. Oscar Wilde

Konuşmaya değer olanlarla konuşmazsan, insanları yitirirsin. Konuşmaya değer olmayanlarla konuşursan, sözcükleri yitirirsin. Bilenler insanları yitirmezler, sözcükleri de yitirmezler.� Konfucyus

Her davranışında başkalarının onayını arayan kimseler hayatın birçok güzelliğini ıskalar.

Eğer siz kendinizi sevmiyorsanız başkası neden sevsin

Kardeşlerimi Allah yarattı, fakat dostlarımı ben buldum. Goethe
------------------------------------------------------

Gençler ihtiyarların xxxxx olduğunu sanırlar ama ihtiyarlar gençlerin xxxxx olduğunu bilirler. George Chapman

Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar. H.Dunant

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman Rickover

Akıllı adam, aklını kullanır. Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır Bernard Shaw

Samimi olmayı vaadedebilirim; tarafsız olmayı asla. Goethe

Ayakkabılarım olmadığı icin üzülürdüm, ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar Balzac

Aldığın her nefesi firsat bil, ot değilsin yeniden bitmezsin. Ömer Hayyam

İnsanların ne kadar kötü olduğunu görmek beni hiç şaşırtmıyor, fakat bu yüzden hiç utanmadıklarını görünce hayretler içinde kalıyorum. Goethe

Dünyada kusursuz iki insan vardır. Biri ölmüştür, biri de doğmamıştır. Çin Atasözü

Gözler kendilerine, kulaklar başkalarına inanırlar.

Gizemini kaybeden her şey bizim için önemini de yitirir.

Yanılmak insanca, bağışlamak kutsalca bir iştir.

ALEXANDER POPE

Yanlışlık fare deliğinden bile geçer; doğruluk kapılardan sığmaz.

H. W. SHAW

En büyük yanlışlık, yanlışlık diye bir şey tanımamaktır.

Geri