felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnsan denemeden ne yapacağını kestiremez.

SYRUS

"Yapacağım," deme; "Yaptım," de.

PLAUTUS

Yargıçlar

Bir yargıç: İyi niyetle dinlemeli,

akıllıca karşılık vermeli, sağlıklı düşünmeli,

tarafsızca karar vermelidir.

SOKRATES

Bir kişinin sözleri önemli değildir; iki yanı da dinlemeli.

GOETHE

Mimar Sinan'ı gören inşaat işçileri kendi aralarında konuşmaya başlarlar.
-Ya adama bak biz bütün gün güneşin altında çalıştık adam orda yatıp keyif çatıyor.
-He yauu
-Keyif çatmıyorum.Sizin konuşmalarınız caminin her tarafına eşit yayılıyor mu onu hesaplıyorum

Tangolar kendisiymiş, kim kime ne deseymiş
Her yer tanrı gibiymiş, bir sonsuz pistmiş.

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve bilgi gibi şeref yoktur.

Benim mutluluğum şundan ileri geliyor: Sahip olduğum şeyler için seviniyor, sahip olamadığım şeyler üzerinde düşünmüyorum.

İnsan, dünyada kendisinden daha çok hiç kimseye borçlu değildir.

Eline, beline ve diline sahip olacaksın; eşine, işine ve asına bağlı olacaksın. Sevecek, sevdirecek ve sevindireceksin. Tüm bunları uygularken de, haddini bileceksin.

Hiçbir şey ele geçince, kafada olduğu gibi güzel olmaz.

Fakat yine Dünya dönüyor. Galilei Galileo

Sabırlı, şefkatli, bağışlayıcı ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki bütün alçaklığına ve kalleşliğine rağmen dünya; yine de insanoğlunun biricik mekanıdır...

Hatırlar mısın doğduğun zamanlar sen ağlarken, herkes sevinçle gülüşüyordu..öyle bir ömür geçir ki; herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse� Kızılderili Atasözü

Tarih okumak; insanları bilge, şiir espirili, felsefe derin düşünceli, ahlak ciddi,yapar, mantık ve belagatta tartışma niteliği sağlar�

Eleştiri belki güzel birşey değildir ama gereklidir. Ağrı ile aynı işi görür, zira ağrı da vücutta bir arıza olduğunu haber verir..

Hayatta işlediğimiz hataların çoğu; düşünmek gerektiği yerde hislerimizle, hissetmek gerektiği yerde düşüncelerimizle, hareket etmemizden kaynaklanır.

Gömüldükten sonra hatırlanmak istiyorsanız; ya okunacak işler yapın, ya okumaya değer şeyler yazın....

Bu dünya düşünenler için bir komedi, hissedenler için bir trajedidir...

Bir derdin varsa açabilirsin ağaçlara.. Ağaçlar ser verir, sır vermez rüzgara...

Geri