felsefi sözleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SpoinieN-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eflatun kadar derin düşünüp büyükkannem kadar kolay söylemek
Yalnız için dost 3. Kişidir

"BENİ BİR TEK KARIM ANLADI, O DA YANLIŞ ANLADI." ---Sokrates---
"Doktorlar kanınızda ne kadar eritrosit olduğunu bilirler, idrarınızda ne kadar keratin olduğunu da bilirler. Artık onlar üstün insanlardır. Üstün insandan da insana hayır gelmez".

"Kendinize yabancılaşmazın başladığında dünyaya yabancılaşmamız sona erer."

1968 Fransız öğrenci hareketlerinde bir duvar yazısı.

Eğitim cehaleti alır eşşeklik ise baki kalır...
O kadar gökgürültüsünden sonra bir yağış bekliyordum zaten

eğer duyguları paylaşmaksa dostluk, dünyada kurulacak daha pek çok dostluk var ...
Bana Tepeden Bakarsanız,bir xxxxx görürsünüz.
Bana aşağıdan bakarsanız,tanrınızı görürsünüz.
Bana tam karşıdan bakarsanız,kendinizi görürsünüz.

Charles Manson

'Hiçkimse vazgeçilmez değildir.''
Eğer ruhumuzun sınırlarını aşan düşüncelerimiz olmasaydı,birbirimizi anlamamız imkansız olurdu.Her bir özellik içine kapanır,ne dünyayı ne de ötesini görebilirdik

eleştirel olmak olumsuz olmakla aynı şeydir Hegel
İnsanoğlunun yapacakları, hayal ettikleri ile sınırlıdır.
Arthur C.Clarke

Babanın gizlediği şey, oğulda açığa çıkar.
Nietzsche
Ey Hayat ! Ölüme şükret ; seni, onun yüzünden seviyorum.
Seneca

Yerinde sayanlar, yürüyenlerden çok ayak patrıtısı ederler.>>

<<Nerde özveri, hizmet ve sevgi bakışları varsa orda efendi olma istemi vardır.>>

<<Dağların eteğinde ezik durmaktansa, dağlarda hep en güzel yükseklere cıkmaya bakmalıyız.>>

<<Ezilenlerin yanında ezenlere karşı savaşıma katılmak kederin ilacıdır.Hergün birer yudum aldınmı,soluk alıp verıirken inatlaştığını duyumsarsın.>>(İlhan Selçuk)

<< İnsanoğlu yabancısı olduğu şeyi <<barbarca>> kendi aklına uyduramadığı şeyi<<akıl dışı>> diye tanımlar.>>(Nietzsche)

<<Bilgi ermişleri olmak elinizden gelmiuorsa, hiç değilse bilgi savaşçıları olun.>>(Nietzsche)

<<Düşünlerimizin en iyi aynası yaşamlarımızın akışıdır.>>(Nietzsche)

<<Yüreğinin ve beyninin ateşine güvenmeyenler,kalıcı başarılara imza atamazlar.>>(Nietzsche)

<<Kendi düşmanınızı aramalısınız, kendi savaşımınızı açmalısınız,ve kendi düşünceleriniz uğruna!! Düşünceleriniz yenilse bile, dürüstlüğünüz zafer cığlığı atmalıdır.>>(Nietzsche)

<<Hayat sevginiz, en yüksek umudunuza beslediğiniz sevgi olsun.En yüksek umudunuzda en yüksek hayat düsünceniz olsun.>>(Nietzsche)

<<İnsan yaptıklarından pişmanlık duymadan devamlı birseyler yapabildiği sürece vardır.>>(Sartre)

<<Kimse usunun azlığından yakınmaz,belleğinin yetersizliğini ileri sürer.Usu calıştıran ona gereken gerçekleri sunan bellektir.>>(Descartes)

<<İnsan taşkın yüreklerce sevilmeyi istiyorsa,sünger olmayı öğrenmelidir.>>(Nietzsche)

<<Kadın daha gelmemiş bir dünyanın erdemleriyle ışıldayan,el değmemiş güzel bir değerli taş gibidir.>>(Nietzsche)

<<Hiç bir merdiven olmasa bile,kendi başının üstünde tırmanmayı öğrenmelisin.>>(Nietzsche)

<<Ben düşünlerimin çevresinde,sözlerimin dahi çevresinde citler isterimomuzlarla bağnazlar bahçeme girmesinler diye.>>(Nietzsche)

<<Bir çok şeyi yarım yamalak bilmektense, hiç bilmemek daha iyidir!Başkalarının düşünceleriyle bilgelik etkemtense,kendi hesabına delilik etmek daha iyidir.>>(Nietzsche)

<<Bir şeye inancı pekiştirmeden öncebirbirimize inanmayı öğrenmeliyiz.canileri yok etme yetmez.Canilerin orataya çıkma olasılığınıda yok etmek gerekir.>>(Yevtuşenko)

<<İradesiz akıl bir işe yaramadığı gibi akılsız iradede bir işe yaramaz:>>(Yevtuşenko)

<<Bir amaca bağlanmayan ruh ,yolunu kaybeder;Çünkü heryerde olmak hiç bir yerde olmamaktır.>>(Horatius)

<<Kim bilmezki delilik;özgür bir kafanın yiğitçe çıkışları yüce ve görülmedik bir erdemin orataya attıklarıyla çok yakınkapı komşusudur.>>(Montaigne)

<<Gideceği limanı bilmeyene hiç bir ruzgardan hayır gelmez.>>(Montaigne)

<<Kemikleri eti,bağırsakları ve kan damarlarını kaplayan deri nasıl ınsan görünümünü katlanılablir hale getiriyorsa,ruhun ajitasyonuve ihtirasıda kibirle kapatılmıştır;kibir ruhu kaplayan deridir.>>(İrvin Yalom)

<<En ulu ağaç en yükseklere uzanan ve köklerini kötülüğün içine salan ağaçtır.>>(Yalom)

Geri