Elbistan Tava

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 250 gr. kuşbaşı kuzu eti
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 adet patlıcan
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet sivribiber
- Kızartmak için:
- sıvı yağ

Süre:50 dk - 1 Kişilik
Yapılışı
250 gr. kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin. Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayı ocaktan alın.

1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayıp kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın. Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleri de aynı tavada birkaç dakika çevirin.

Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180C'li fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
 
Geri
Üst