17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 adet yumurta
- 100 gr. kıyma
- 1 çorba kaşığı irmik
- 2 adet haşlanmış patates
- Tuz
- İçine:
- 100 gr. kıyma
- Domates Sosu İçin:
- 2 adet domates
- 2 adet kesme şeker
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 defne yaprağı
- 2 diş sarmısak
Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gr. kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın.
Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 adet yumurta
- 100 gr. kıyma
- 1 çorba kaşığı irmik
- 2 adet haşlanmış patates
- Tuz
- İçine:
- 100 gr. kıyma
- Domates Sosu İçin:
- 2 adet domates
- 2 adet kesme şeker
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 defne yaprağı
- 2 diş sarmısak
Süre:35 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gr. kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın.
Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.