1
EXE RANK
Musterbild
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Haz 2010
- Mesajlar
- 1,545
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
1 demet deniz börülcesi
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağıYarım çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Börülceleri derin bir kabın içerisinde zedelemeden ve kırmadan bol suyla yıkayın ve derin bir tencereye yerleştirip bol suda haşlayın. Bu esnada sarımsakları tuzla karıştırarak cılk olana kadar dövüp limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırın.
Haşlanmış börülcelerin kök kısmından bir elinizle tutup diğer elinizle kök kısmında uca doğru sıyırarak çekin. Böylelikle yenen yeşil kısmı kılçığından kolayca ayrılacaktır. Servis tabağına koyup hazırladığınız sarımsaklı sosu üzerine döküp güzelce karıştırın.
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağıYarım çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak


Haşlanmış börülcelerin kök kısmından bir elinizle tutup diğer elinizle kök kısmında uca doğru sıyırarak çekin. Böylelikle yenen yeşil kısmı kılçığından kolayca ayrılacaktır. Servis tabağına koyup hazırladığınız sarımsaklı sosu üzerine döküp güzelce karıştırın.