Daha uzun batarya omru nasil saglanir? Oneriler (Mutlaka Okuyun)

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`korkunc` `FENA`
Forumda son zamanlarda cok sorulmaya basladigi icin sizlere kendi uyguladigim yontemleri yazacagim. Umarim size de faydasi dokunur...

1- Yeni bir rom yukledikten sonra CMW den (forumda hemen her romda root dosyasi ile beraber linkini veriyoruz ve yeni cikan romlarin root dosyalarinda cmw otomatik yuklu geliyor) WIPE BATTERY STATS uyguluyorum...

• Rom yukledikten sonra piliniz bitip telefon kendiliginden kapanana kadar kullanin.
  • Daha sonra telefon kapali halde iken sarja takin ve %100 sarj olana kadar telefonu acmayin.
  • Pil dolunca telefonu acin ve CMW ile recovery modda iken WIPE BATTERY STATS uygulayin...
2- Ayarlar/Senkronizasyon kismindan AUTO-SYNC kapatin.

Facebook twitter gibi uygulamalar belli araliklarla senkronizasyon yapar, ciddi bicimde pil tuketirler, bu yuzden kapatin
smile.png

3- Ekran parlakligini minimum ayarda tutun, otomatik ayarda kullanmayin...

4- Hava durumu, facebook, twitter gibi uygulamalarin ayarlar kismindan otomatik guncellemeyi kapatin... Cok ciddi pil tasarrufu saglayacaksiniz!

5- Ses ayarlarindan tus seslerini ve titresimi kapatin, mesaj bile yazarken tus sesi ve titresim cok olmasada bataryayi tuketir, titresim acik kalacaksa da cok az acik olsun
smile.png

6- Arka Plan yani duvar kagidinizi mumkun oldugu kadar siyah tonlarda secerseniz daha iyi olur... Super Amoled ekranlar siyah renk icin guc tuketmezler, diger renkler icin tuketirler... Test edilmis onaylanmistir...

7- Marketten Juice Defender isimli programi indirip kurun. Ciddi sekilde batarya tasarrufu sagliyor. Kurduktan sonraki ayarlari hic ellemeden kullanirsaniz ekran kapandiginda 3g otomatik kapatiyor, denemenizi siddetle tavsiye ederim...

Aklima gelenler simdilik bunlar... Bu sekilde telefonumu normal kullaniyorum ve 24 saati geckin batarya omrune sahibim...

Bugun asagidaki linkteki bataryam ile ayni bu sekilde kullandim telefonumu, 14 saat 40 dakika kullanmisim ve bataryam su anda %74...

http://www.androidturkiye.org/showthread.php?t=268

NOT: Kullandigim ROM:

http://www.androidturkiye.org/showthread.php?t=448

Geri