CS 1.6 Deticated Server Kurmak istiyenler [Geniş Geniş Anlatım] Dawk12..

0
EXE RANK

kadro12345

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
kadro12345
Counter Strike 1.6 Deticated Server kurma,

Merhaba Arkadaşlar Sizlere CS 1.6 Deticated Server kurmayı anlatmak istiyorum
Bu yazımda Bayağı bir geniş açıklama yapmayı düşünüyorum biraz geniş anlatım olsun ki,
yapmak istiyenlerde Anlasınlar,

Şimdi yapmamız gereken ilk şey modeminizin markasını bilmektir bunun sebebi ise
port açıcağınız içindir port açmadan asla başka arkadaşlarınızı serverinize alamazsınız
onun için ilk iş bu olmalıdır her modemin port açma şekli farklı ve değişik olduğundan
dolayı sizlere biraz zor gelebilir ama alıştığınızda ise profesyonaller gibi yapabilirsiniz
şimdi port açmak dedik nasıl port açıcaz 2 adet port açıcaksınız port ismi
olarakta CS'yi koyabilirsiniz veya başka ismi koyabilirsiniz bunu yaparken şunlara dikkat
etmeniz gerekir 2 tane port dedik 1.cisi 27015 TCP olacak 2.ci port ise 27015 UDP olacaktır
bu kısma iyi dikkat edin ki sonradan problem çıkartabilir ondan dolayı TCP/UDP ikilemine
dikkat etmenizde fayda var bunları açtık şimdi bilgisayarınızın ip numarasını öğrenmeye
geldi, Bunu nasıl yapıcaz bunun için başlat>çalıştır>cmd yazıcaz çıkan siyah ekrana
ipconfig yazıp enter'e basıcaz ethernet kısmında yazan 192'ile başlayan ip sizin PC
Numaranızdır bunuda port açmada kullanıcaksınız port açarken giriceğiniz ip ilk önce bu
olacaktır 2 adet açtığınız portlara bu ip adreslerini yazarak işlemi bitirebilirsiniz,

Şimdi Geldi Sıra Sabit İP almaya burda herkez bayağı takılıyor ben size bu kısmı biraz geniş
anlatmak istiyorum ilk başta No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP bu adrese girin daha sonra kayıt olmak için
buraya tıklayın No-IP - The DNS Service Provider şimdi yapmanız gerekenleri tek tek sıralıyacağım

1- Ad Soyad kısmı
First Name: Adınız
Last Name: Soyadınız
How did you hear about us?: Other (bu şıkkı işaretleyin)
Zip/Postal Code: 90 (buraya türkiyenin kodu olan 90'ı yazın)
Intended Use?: Home Game Server (bu şıkkı işaretleyin)

2- Mail Kısmı

Email: Adresiniz
Password: Şifreniz
Confirm Password: Aynı şifrenizi tekrar yazın

3- Güvenlik Sorusu

Security Question: What is your Fathers Middle Name (bu soruyu seçin veya başka soru seçin)
Your Answer: (babanızın soyadını yazın)
Birthday: (doğum tarihiniz Ay,Gün Olarak)

Account Verification: (bu kısma ise yazan rakamları ve harfleri yazın)
Terms of Service: (Sözleşmeyi Kabul edin)

Bu adımlardan Sonra Son adım olarak Sağ alt tarafta duran ''I Accept, Create My Account''
butonuna basarak Diğer işlem için Onay verin,

Daha sonra karşınıza bir onay bölümü çıkacak bu bölümde E-mail adresinize aktivayson için
posta gönderildi hemen Mail adresinizi açın ve bu aktivasyon mailine tıklayarak işleminizi onaylatın

Onaylamanız gereken yeri size gösterelim ki sonra sorun olmasın onay vericeğiniz kısım

''To activate your account please click the following URL:'' Bu yazının altındaki
Aktivasyona tıklayın ve karşınıza bir Adres daha gelicek Ve o kısımda şöyle bir yazı yazarsa
Aktivasyonunuz onay almıştır ''Account Confirmed!'' Bu yazı geldiğinde hemen No-ip.com
Adresinden oturum açıyoruz No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP bu adrese girin ve sağ üst kösede bulunan
Username Password kısmına isminizi ve şifrenizi girin, Örnek; Mustafa şifre 12345 ! Şeklinde
bu isim ve şifrenizi nasıl anlıyacaksınız kayıt olurken kullandığınız isminiz ve şifreniz
olacak yani No-IP - The DNS Service Provider bu adresteki girdiğiniz isminiz ve şifreniz
oluyor hemen isim ve şifre girerek login diyoruz karşınıza bir sayfa daha çıktı bu sayfada ise
yapmanız gereken şey mail ve şifrenizi girmeniz (bu şifre kayıt olurken girdiğinizdir)
Hemen giriyoruz ve login diyoruz

!! AMAN DİKKAT,
ŞİMDİ İŞLERİN EN ZORUNA GELDİK BU KISIMDA TEK BİR HATA BİLE SERVERİNİZİN AÇILMAMASINA NEDEN OLUR
ONUN İÇİN VERİCEĞİM ADIMLARA DİKKAT EDİN ŞİMDİ ÇIKAN SAYFADA Kİ 5 ADET KUTUCUĞU GÖRÜYORSUNUZDUR
İSİMLERİ

1- Manage Domains
2- Add Domain
3- Refer Friend
4- Add A Host (x) BU KUTUCUĞA TIKLAYIN ..!!
5- Manage Hosts

ŞİMDİ BU KISIMDA YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY VAR ODA ''ADD A HOST'' KUTUCUĞUNA TIKLAMAKTIR
DİĞERLERİNİ KARIŞTIRMAYIN,

EVET GELDİK SERVERİMİZİN AÇILACAĞI VE KAYIT OLACAĞI YERE BU İŞLEMLERDEN SONRA DETİCATED
SERVERİNİZ AÇILIYOR EĞER DİĞER İŞLEMLERİ DOĞRU YAPTIYSANIZ,

Hostname: BU KISMA SERVERİNİZİN ADINI YAZIN (SAĞ TARAFTA DURAN ZAPTO.ORG KISMINI NO-İP.ORG
OLARAK DEĞİŞTİRİN,

IP Address: BURDA NE YAZIYORSA ONA DOKUNMUYORUZ
Host Type: BUNADA DOKUNMUYORUZ
Assign to Group: BUNADA DOKUNMUYORUZ
Enable Wildcard: BUNA HİÇ BULAŞNIYORUZ :))

EVET BU İŞLEMLERDEN SONRA SAĞ ALT KÖŞEDE DURAN CREATE HOST TUŞUNA BASIYORUZ VE İŞLEMİ BİTİRİYORUZ,

İŞLEMİ BİTİRDİK ŞİMDİ İSE KARŞINIZA ÇIKAN KUTUCUKTA YANİ Hosts By Domain KISMINDA YAZAN
HOST ADI VE SERVER İP NUMARASINI GÖRÜYORSUNUZ İŞLEMİMİZ BU KISIMDAN SONRA BİTMİŞTİR
ŞİMDİ YAPMAMIZ GEREKEN TEK ŞEY ODA DUC 3.0 PROGRAMINI İNDİRMEKTİR

DUC 3.0 programını indirmek için
LİNK>>: ducsetup.exe | Game Front

Alıntı değildir emeğimdir lütfen emeğe saygı 1 Saat'imi sizlere ayırdım
Upload Download Ve anlatım Dawk 12 (c)2011 Netbilgini.com

Hepinize Kolay gelsin,,,

DUC 3.0 PROGRAMININ KULLANIMI,

PROGRAMI İNDİRİP KURUYORUZ DAHA SONRA C:\Program Files\No-IP BU KISIMDAN DUC 3.0 PROGRAMINA
ULAŞIYORUZ VE DUC30 YAZAN EXE'YE TIKLAYIP PROGRAMI ÇALIŞTIRIYORUZ BU KISIMDA YAPMANIZ GEREKEN
NO-İP.COM SİTESİNE KAYIT OLURKEN GİRDİĞİNİZ MAİL ADRESİ VE ŞİFRESİNİ GİRMEKTİR BUNLARI YAPTIKTAN
SONRA OK TUŞUNA BASIYORUZ VE HOST'UMUZ AKTİF HALE GELİYOR UNUTMAYIN DETİCATED SERVERİNİZİ
AÇMADAN ÖNCE İLK BAŞTA DUCK PROGRAMINI AÇIN DAHA SONRA SERVERİNİZİ AÇIN

PROGRAMI AÇTIK KARŞINIZA BİR KUTU ÇIKTI ORDA YAZAN SERVERİMİZİN BAŞINDAKİ İKONU İŞARETŞİYORUZ
BU İŞLEM DIŞINDA BAŞKA BİR ALANA GİRMİYORUZ SADECE HOST ADRESİNİZİN BAŞINDAKİ İKONA TIKLAYIN YETER
TIKLADIKTAN SONRA SAVE DİYORUZ VE İŞLEMİ TAMAMLIYORUZ DAHA SONRA ÇIKAN DUCK PROGRAMINI HİÇ
KAPATMIYORUZ BU AÇIK KALAN PROGRAM SAYESİNDE SERVERİNİZ DAİMA AKTİF OLACAKTIR,

İP ADRESİ VE SERVERE BAŞKA ARLADAŞLARINIZI ÇAĞIRMA

ŞİMDİ GELDİ EN ÖNEMLİ KISMA BU KISIMDA ARKADAŞLARINIZ SERVERE ÇAĞIRMAK İÇİN İP ADRESİNİZ
BİLMENİZ GEREKMEKTEDİR BUNUN İÇİN ARKADAŞLARINIZIN GİRECEĞİ İP ADRESİ SİZİN ALDIĞINIZ
HOST ADRESİ VEYA SABİTLEDİĞİNİZ DUCK PROGRAMINDAKİ İP VEYA İNTERNET'E İP ADRESİM.COM SİTESİNDE
OLAN İP ADRESİNİ VERİCEKSİNİZ SİZDE YA BU ADRESLERLE GİRİN VEYA PC'NİZİN İP NUMARASIYLA GİRİN

İŞTE BU KADAR KOLAY GELSİN :))

Not: Alıntı,çalıntı,çırpıntı değildir kendim yazdım lütfen saygı duyalım :D

Geri